Deze heerlijke kiplollies zijn knapperig van buiten en eenmaal doorgebeten, is het hemelslacht en hartig van binnen: alle gekheid op een stokje!
Het is echt super gemakkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar. Serveer de kiplollies met een lekker sausje om erin te dippen en eten maar!
INGREDIËNTEN
Voor het gehakt:
- 200g kipgehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 1 rode paprika, fijngehakt
- 1 wortel, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel curcuma
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel cayennepeper (als je van pittig houdt)
- zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie/koriander
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel chilisaus
- 1 eetlepel maizena
Voor de crunchy laag:
- 2 eieren, losgeklopt
- cornflakes, lichtjes verpletterd
BEREIDINGSWIJZE
- Plaats alle ingrediënten van het gehakt in een kom en meng alles goed samen.
- Vorm daarna met je handen langwerpige gehaktballetjes. Prik hierin vervolgens middelgrote satéprikkers. (zie foto’s)
- Plaats ze daarna op een bord/plank bedekt met plastiek folie.
- Plaats ze vervolgens in de vriezer voor 1uur.
- Dip elk stokje met het gehakt in het losgeklopt ei. Zorg dat je deze goed bedekt met het ei. Ik gebruik hiervoor een lange glas (zie foto).
- Plaats ze vervolgens in de cornflakes en bedek ze goed! Doe dit voor alle kiplollies.
- Plaats ze daarna nogmaals in de vriezer voor 30min.
- Frituur de kiplollies op een laag vuurtje voor ongeveer 10 minuten totdat alles gaar is en de kruimels goudbruin van kleur worden. Je kan de kiplollies ook in de oven bakken op 180• voor 20min ongeveer.
- Serveer onmiddellijk en geniet!
31 reacties
Ziet er weer lekker uit!!! Ik zie dat je er ook stukjes paprika bij stopt, klopt dat?
Aan dank je wel! Het smaakt ook echt heerlijk!!
Jaa klopt, ik was deze vergeten toe te voegen aan de ingrediënten.. Heb het gelijk aangepast xx
Miss een domme vraag maar als ze na de 2e keer in de vriezer hebt gedaan. Moet je ze ontdooien en dan afbakken of kan je ze direct bakken uit de diepvries?
Hi Samya,
Domme vragen bestaan niet als het om koken en bakken gaat 🙂
Antwoord op je vraag: je kan ze direct afbakken uit de diepvries.
Hmm ziet er zo lekker uit kan niet wachten tot vanavond ga het proberen 😍 insallah fijna ramadan
Heerlijk he! Aaah super, geniet er alvast van!
Fijne ramadan xx
Ziet er lekker uit!
Hoeveel kiplollies heb je kunnen maken ?
Jaa smaakt erg lekker!
Hier heb ik ongeveer 15 à 17 uitgehaald, afhankelijk hoe groot je he spiesje maakt😋
Salam Soumia,
Hoeveel stuks haal je er ongeveer uit met deze hoeveelheid. Ziet er heerlijk uit ga het zorgen uitproberen insch allah
Hier heb ik ongeveer 15 à 17 uitgehaald, afhankelijk hoe groot je het spiesje maakt😋
Selamhalekoem Soumia,
Hoeveel stuks van de grootte die je geplaatst hebt haal je eruit?
Gr,
Youssef
Wa alaykoum salam!
Hier heb ik ongeveer 15 à 17 uitgehaald, afhankelijk hoe groot je het spiesje maakt😋
Dag Soumia,
Kan ik de sojasaua en maizena weglaten?
Grt.
Hi Naziha,
Je kan de sojasaus weglaten maar dan zou ik de maizena vervangen met bloem of broodkruimels🤗
Yes. Zal ik doen.
Wederom bedankt voor jouw snelle reactie.
Als ik ze wil invriezen.. moet ik ze dan eerst bakken? Of klaarmaken en nadat de cornflakes erover zijn gegaan invriezen?
Hi Lisa,
Nee je kan ze nadat de cornflakes erover is gegaan invriezen. Dus je hoeft ze niet eerst te bakken vooraleer je ze zal invriezen.
Liefs,
Soumia
Salaamoe aleykoem Soumia,
Mijn gehakt is niet stevig waardoor ik geen balletjes kan vormen. Nu heb ik klodders op de folie gelegd en stokjes erin gestoken in de hoop dat ze na een uur in de vriezer wel goed zijn. Risico is dat ik ze dan niet van de folie af krijg. Ik heb al extra maïzena toegevoegd om het meer aan te dikken maar zonder resultaat. Wat zou ik nog meer kunnen doen om het te redden? 😢
Alvast bedankt!
Wa alaykoum salam Samira,
Heb je toevallig broodkruimels thuis liggen? Zo ja, voeg deze toe aan het gehakt zodat deze droog is en en stevig wordt. Ik garandeer je dat het dan wel balletjes kan vormen.
Hoe komt het dat je gehakt niet stevig is? Heb je teveel sojasaus of chilisaus toegevoegd? Of heb je het gehakt laten ontdooien? Dan zou er veel water uitkomen en nat zijn.
Laat je me weten of het zo lukt?
Hoe lang zijn ze houdbaar?
Je kan ze invriezen voor een aantal dagen. De houdbaarheid kan je vergelijken met een normale kipcorn x
Hoi,
Wat ziet dit er heerlijk uit!
Maar ik zie alleen nergens de gehakt staan op de fotos die je hebt gestuurd. En moet ik die gehakt eerst bakken en dan alles mixen of moet het gaar zijn?
Hi Loubna,
Het gehakt staat afgebeeld op de stappenfoto’s bij het recept zelf.. Nee het gehakt moet niet gebakken zijn. Je doet deze rauw aan de stokjes.
Ik hoop dat het duidelijk is.
Liefs,
Sou
Leuk! Worden ze in de oven wel goed gaar in 20 min? Fijn dat je al deze recepten met ons wilt delen
Dit hangt echt van oven tot oven af, meestal heeft het 20 tot 30min nodig om gaar te worden.
Graag gedaan hoor! xx
Hi Sou,
Wat voor sojasaus gebruik je ?
Hi loubna,
Ik gebruik de sojasaus van het merk go-tan x
Salaam aleikom,
Dank voor je recepten!
Ik wil ze graag voor morgen maken inshaAllah. Kan ik de eerste stap vandaag al doen? en dan in de koelkast en morgen afbakken?
Wa alaykoum salaam!
Graag gedaan! Jaa de eerste stap kan je zeker al doen in de vriezer dan hoef je ze alleen maar af te bakken!
Hoi,
Als ik ze wil bewaren hoe doe ik dat dan? Moet ik ze eerst voorbakken alvorens ik ze ik de vriezer stop? Of moet ik ze gepaneerd al invriezen en dan afbakken als ik ze er uit haal?
Hi Ilhame,
Je kan ze het best gepaneerd in de vriezer plaatsen en wanneer je ze wilt afbakken ze niet laten ontdooien maar onmiddellijk frituren zodat ze niet uit elkaar vallen.
Liefs,
Sou