Diner – January 25, 2023

Kip met een romige topping

Kip met een romige topping

Kip met een romige topping

Ingrediënten
  

Voor de kip:

  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel kipkruiden
  • zout naar eigen smaak

Voor de saus:

  • 1 ui versnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 100 g champignons in schijfjes gesneden
  • 300 g spinazie grofgehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 ml kookroom
  • 150 g geraspte Mozarella

Instructies
 

Voor de kip:

  • Plaats de kipfilets tussen twee vellen bakpapier en sla voorzichtig op het vlees om het wat platter te maken. Zo zal de kip straks ook sneller gaar worden.
  • Leg vervolgens de kipfilets in een ruime kom en voeg hieraan de zonnebloemolie, kipkruiden en zout toe.
  • Laat de kip voor minimum 30min marineren.
  • Verhit daarna een ruime pan met zonnebloemolie en bak hierin de kipfilets voor 8min aan elke zijde op een middelhoog vuurtje. Hoe dikker de kip, hoe meer baktijd het nodig heeft.
  • Vet alvast een ovenschaal in met een beetje boter en plaats hierin de gebakken kipfilets.

Voor de saus:

  • Verhit een ruime pan met zonnebloemolie en bak de ui en knoflook totdat deze glazig worden.
  • Voeg daarna de paprika en champignons toe. Meng alles goed samen en laat het geheel bakken voor een aantal minuten op een middelhoog vuurtje.
  • Voeg de spinazie hieraan toe en laat het weer voor een aantal minuten verder bakken. Je zult merken dat er zich een waterig laagje vormt maar dat is heel normaal, doe lekker verder!
  • Doe de bloem erbij en meng het weer samen. Blijf 2min roeren zodat de bloem geen rauwe smaak achterlaat in je saus.
  • Als laatste giet je de kookroom erbij en laat je het sudderen op een laag vuurtje voor 3min ongeveer. Je zult merken dat het een dikkere saus is maar dit is ook de bedoeling in dit recept.

Voor het bakken van de kip:

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Neem de ovenschaal met kip erbij en verdeel de saus over de kipfilet.
  • Plaats daarna op elke kipfilet de geraspte Mozarella.
  • Bak de kip voor 15min in de oven (boven- en onderwarmte). Vervolgens bak je het verder voor 5min op de grillstand zodat de geraspte kaas mooi goudbruin wordt.
  • Serveer met rijst of pasta & geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een antwoord achter

Rating recept