
Kip met een romige topping
Soumia Kip met een romige topping Recepten Kip met een romige topping European Printen
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingrediënten
Voor 3 personen
Voor de kip:
- 2 kipfilets
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel kipkruiden
- zout naar eigen smaak
Voor de saus:
- 1 ui, versnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 100g champignons, in schijfjes gesneden
- 300g spinazie, grofgehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel bloem
- 100ml kookroom
- 150g geraspte Mozarella
Bereidingswijze
Voor de kip:
- Plaats de kipfilets tussen twee vellen bakpapier en sla voorzichtig op het vlees om het wat platter te maken. Zo zal de kip straks ook sneller gaar worden.
- Leg vervolgens de kipfilets in een ruime kom en voeg hieraan de zonnebloemolie, kipkruiden en zout toe.
- Laat de kip voor minimum 30min marineren.
- Verhit daarna een ruime pan met zonnebloemolie en bak hierin de kipfilets voor 8min aan elke zijde op een middelhoog vuurtje. Hoe dikker de kip, hoe meer baktijd het nodig heeft.
- Vet alvast een ovenschaal in met een beetje boter en plaats hierin de gebakken kipfilets.
Voor de saus:
- Verhit een ruime pan met zonnebloemolie en bak de ui en knoflook totdat deze glazig worden.
- Voeg daarna de paprika en champignons toe. Meng alles goed samen en laat het geheel bakken voor een aantal minuten op een middelhoog vuurtje.
- Voeg de spinazie hieraan toe en laat het weer voor een aantal minuten verder bakken. Je zult merken dat er zich een waterig laagje vormt maar dat is heel normaal, doe lekker verder!
- Doe de bloem erbij en meng het weer samen. Blijf 2min roeren zodat de bloem geen rauwe smaak achterlaat in je saus.
- Als laatste giet je de kookroom erbij en laat je het sudderen op een laag vuurtje voor 3min ongeveer. Je zult merken dat het een dikkere saus is maar dit is ook de bedoeling in dit recept.
Voor het bakken van de kip:
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Neem de ovenschaal met kip erbij en verdeel de saus over de kipfilet.
- Plaats daarna op elke kipfilet de geraspte Mozarella.
- Bak de kip voor 15min in de oven (boven- en onderwarmte). Vervolgens bak je het verder voor 5min op de grillstand zodat de geraspte kaas mooi goudbruin wordt.
- Serveer met rijst of pasta & geniet!
STAPPENFOTO'S
7 reacties
Salaam!
Mag ik vragen welk merk je vd kipkruiden gebruikt hiervoor? De smaken kunnen nogal uiteen lopen per merk.
Mag ik vragen wat er op de rijst gedaan is of gemengd ik lust graag rijst
Dank je
Hi Karin,
Ik had hier gedroogde basilicum en een beetje chiliflakes gebruikt.
Groetjes,
Soumia
Ik heb vandaag deze recept gemaakt en wat was het lekker jammie we hebben ervan genoten. Erg bedankt voor t recept
Selam. Dit ziet er jammie uit. De kip gaat dus rauw in de oven? Hoeft niet eerst een beetje gebakken te worden?
Wa alaykoum salam Isetta,
Het kip dient eerst gebakken te worden in de pan. Bij de bereidingswijze zie je het allemaal beschreven. Lees zeker het recept rustig door zodat je zulke belangrijke stappen niet zal missen.
Groetjes,
Soumia
Omg wat stom! Heb er echt overheen gelezen! Normaal lees ik t recept echt meerdere keren voor ze zekerheid hahaha. Sorry