Diner – January 25, 2023
Kip quesadilla’s
Kip quesadilla’s
Tijdens het weekend hebben we het allemaal erg druk of herstellen we net van een drukke week, toch? Daarom heb ik besloten om een snelle recept met jullie te delen die ik onlangs op mijn Instagram verhaal deelde.
Met dit recept kan je talloos variëren maar ik raad je echt aan om deze vulling te proberen omdat het werkelijk een genot is! Ik ben verliefd geraakt op Cajun kruiden, deze gebruik ik bijna voor elke kipgerecht! Het past perfect bij kip en ook bij garnalen. De cajun kruiden komen in dit recept perfect in stand met de zure room, echt heerlijk!
Dit recept is simpel, snel en heerlijk! Nu heb je geen excuus: je kunt dit weekend of doordeweeks druk blijven terwijl je geniet van heerlijke kip quesadilla’s!
Kip quesadilla’s
Ingrediënten
- 1 pak tortilla standaard/maïs/volkoren
- 2 kipfilet klein gesneden
- 1 rode of groene paprika fijngehakt
- 1 wortel fijngeraspt
- 2 knoflookteentjes fijngehakt
- 1 eetlepel Cajun kruiden
- 1 theelepel peper
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- Handjevol fijngehakte koriander
- 2 eetlepels zure room/crème fraîche
- * Ik gebruik geen zout in dit recept. De cajun kruiden bevatten namelijk al genoeg zout.*
Instructies
- Verhit een pan en giet een beetje zonnebloemolie.
- Voeg de paprika en wortel toe. Bak deze voor een aantal minuten totdat ze zachter worden.
- Voeg daarna de blokjes kip hieraan toe.
- Kruid de kip met de cajun en peper, bak deze gaar.
- Voeg de zure room en koriander toe. Roer alles mooi samen en laat het voor 2min bakken.
- Plaats de kip vulling in een kom en laat even afkoelen.
- Smeer een koekenpan in met een beetje zonnebloemolie.
- Plaats een wrap in de pan op een laag vuurtje en verdeel er een handje vol geraspte kaas over.
- Plaats dan het kip mengsel over de gehele wrap. Wees zeker niet zuinig met de vulling.
- Bestrooi er nogmaals geraspte kaas over. De kaas wordt als lijm gebruikt om de quesadilla bij elkaar te houden.
- Plaats vervolgens een wrap boven het mengsel. Druk deze zachtjes aan met je handen of een spatel.
- Bak 3 minuutjes op een laag vuurtje en draai hem dan voorzichtig om met behulp van een deksel of een bord. (zie video)
- Bak nog 2 à 3 min aan de andere zijde tot de quesadilla mooi goudbruin is.
- Snijd de quesadilla in punten en serveer met jouw lievelingssausje.
- Bestrooi eventueel met wat koriander.
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Ongelofelijk wat was dit heerlijk. Echt een aanrader.
Dankje Francis voor de complimenten! 🙂
Ontzettend lekker!! Ik heb er van genoten. Ik kan er helemaal niets op aanmerken.
Dikke duim!
Dankje Melissa voor de mooie complimenten! Ook bedankt voor jouw vertrouwen in mijn recept! 🙂