
Kip Tikka Masala
Soumia Recepten Kip Tikka Masala European Printen
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingrediënten
Voor de marinade van de kip:
- 2 kipfilets, in blokken gesneden
- 5 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel versgehakte gember
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel komijn
- 150ml (Griekse) yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- optioneel: 1 theelepel chiliflakes (mocht je van pittig eten houden)
Voor de saus:
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui, fijngesneden
- de gemarineerde kip
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 400ml tomatensaus
- 100ml kokosmelk
- zout en peper op smaak
Voor het serveren:
- rijst
- handjevol versgehakte koriander/peterselie
Bereidingswijze
Voor de marinade van de kip:
- Plaats de blokjes kip in een ruime kom.
- Voeg alle ingrediënten van de marinade toe aan de kip en meng alles goed samen.
- Bedek de kom met plastiek folie en laat het voor minimum 1uur marineren in de koelkast. Hoe langer je het laat marineren, hoe beter de kip zal smaken!
Voor de saus:
- Verhit een ruime pan met de zonnebloemolie.
- Voeg de gesneden ui toe en bak deze voor een aantal minuten totdat de ui glazig wordt.
- Plaats de gemarineerde kip in de pan en laat deze voor 10min bakken op een middelhoog vuurtje.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree en tomatensaus toe. Meng alles mooi samen en laat het pruttelen voor 8 à 10min. Mocht de saus te dik zijn dan kan je er een beetje water aan toevoegen.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Giet daarna de kokosmelk erbij en laat het voor een aantal minuten opwarmen in de saus.
Voor het serveren:
- Serveer de kip tikka masala met rijst en werk het af met versgehakte koriander/peterselie en heerlijke naan brood.
- Geniet!
12 reacties
De 400ml tomatensaus moet je die eerst apart maken ?
Grtjes karin
Hi Karin,
Met tomatensaus bedoel ik de tomatensaus die je in de supermarkt kan vinden. Dit zijn dan gewoon gezeefde tomaten. De tomatensaus van Heinz (in de kartonnen verpakking) is mijn favoriet!
Groetjes,
Soumia
Hey Soumia,
Bedankt voor dit recept. Ziet er heerlijk uit! Voor hoeveel personen is dit gerecht?
Groet,
Sara
Hi Sara,
Dit recept is voor 3 à 4 personen.
Groetjes,
Soumia
Hoi, had jij niet ooit een post gemaakt over rijst koken? Ik dacht me dit te herinneren… Mijn rijst is elke keer weer een drama, plakkerig… bah. Help 🙂
Hi Marissa,
Ja klopt! Ik heb hier een Instagram story van gefilmd en gearchiveerd bij mijn uitgelichte verhalen op mijn Instagram pagina.
Alleen moest ik nog de verhoudingen delen..
Ik ga hier snel werk van maken! Komt helemaal goed Marissa!
Groetjes,
Soumia
Ziet er heeerlijk uit!! Wat zou je in plaatst van de tomatensaus kunnen gebruiken? Heb dat nooit in huis
Hi Ims,
Je kan ook verse tomaten gebruiken en dan wel wat extra tomatenpuree hieraan toevoegen. Maar ik raad je wel aan om tomatensaus te gebruiken, ik vind het persoonlijker lekker. De tomatensaus van Heinz (kartonnen verpakking) vind ik het lekkers!
Groetjes,
Soumia
Hallo ik wil graag jouwn recept maken, welke garam massala kruiden gebruik jij? Misschien een foto. Bedankt
Hi!
Ik gebruik Garam Masala van het merk: TRS Garam Masala. Maar ik heb ook verschillende andere merken gebruikt die o.a. verkrijgbaar zijn bij de Albert Heijn, Jumbo en deze smaken ook heerlijk!
Hey ik wil dit heel graag maken woensdag, maar voor hoeveel personen is dit ongeveer ik zie het nergens staan want dan weet ik hoeveel ik ongeveer moet maken voor 8 personen
Hey Sharon
Dit is voor 3 à 4 personen. Voor 8 personen zou ik alle hoeveelheden verdubbelen.
Geniet er alvast van!
Groetjes,
Soumia