Diner – January 25, 2023

Kip Tikka Masala

Kip Tikka Masala

Paar weken geleden moest ik voor een werkopdracht op verplaatsing gaan naar Antwerpen. Mijn collega is gefascineerd door India dus stelde zij voor om Indisch te gaan eten. Ik heb nooit Indisch gegeten maar was altijd wel nieuwsgierig naar deze gerechten. Dus greep ik meteen de kans om het eens uit te proberen!
Wij hebben willekeurig een Indisch restaurant gekozen en kwamen uit bij “”Aahaar Delux”. De restaurant zat stampenvol (dit is altijd een goed teken) maar gelukkig konden we nog een plekje bemachtigen!
En OMG ik zat gelijk al in de zevende hemel! De smaken zijn zo intens, puur en heerlijk! Het was ook pikant maar daar hou ik van gelukkig van dus dat was een BONUS voor me!
Ik kon niet wachten om zelf een Indisch gerechtje thuis te maken dus koos ik voor de kip tikka masala met rijst! Dit is echt zo HEERLIJK!! Aangezien ik in the middle of nowhere woon, kan ik niet altijd Indisch gaan eten dus is het super handig om het zelf te maken. Het is echt zo simpel en snel om te maken!
Zelf heb ik ervoor gekozen om de masala puree niet uit een potje te gebruiken maar zelf vers te maken. De pasta is snel en simpel om voor te bereiden + je kan deze altijd bewaren in een potje en dan vries je deze in! #winwin

Kip Tikka Masala

Ingrediënten
  

Voor de marinade van de kip:

  • 2 kipfilets in blokken gesneden
  • 5 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel versgehakte gember
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel komijn
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • optioneel: 1 theelepel chiliflakes mocht je van pittig eten houden

Voor de saus:

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui fijngesneden
  • de gemarineerde kip
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 ml tomatensaus
  • 100 ml kokosmelk
  • zout en peper op smaak

Voor het serveren:

  • rijst
  • handjevol versgehakte koriander/peterselie

Instructies
 

Voor de marinade van de kip:

  • Plaats de blokjes kip in een ruime kom.
  • Voeg alle ingrediënten van de marinade toe aan de kip en meng alles goed samen.
  • Bedek de kom met plastiek folie en laat het voor minimum 1uur marineren in de koelkast. Hoe langer je het laat marineren, hoe beter de kip zal smaken!

Voor de saus:

  • Verhit een ruime pan met de zonnebloemolie.
  • Voeg de gesneden ui toe en bak deze voor een aantal minuten totdat de ui glazig wordt.
  • Plaats de gemarineerde kip in de pan en laat deze voor 10min bakken op een middelhoog vuurtje.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree en tomatensaus toe. Meng alles mooi samen en laat het pruttelen voor 8 à 10min. Mocht de saus te dik zijn dan kan je er een beetje water aan toevoegen.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Giet daarna de kokosmelk erbij en laat het voor een aantal minuten opwarmen in de saus.

Voor het serveren:

  • Serveer de kip tikka masala met rijst en werk het af met versgehakte koriander/peterselie en heerlijke naan brood.
  • Geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept