– Hoofdgerechten-
Kipgehaktballen met een romige paprikasaus

Photography by sihamdaily.nl
Kipgehaktballen met een romige paprikasaus
Wat is er fijner dan thuiskomen na een lange dag en een heerlijk, geurig gerecht op tafel zetten? Deze kipgehaktballen met romige paprikasaus zijn precies dat! Comfort food op z’n best, maar met een verfijnde twist. Want zeg nou zelf: een romige saus met een vleugje gerookte paprika en zoete ketjap klinkt toch als een knuffel in een pannetje?
Ik ben gek op gehaktballen, maar soms wil je iets anders dan de klassieke variant. Deze kipgehaktballen zijn heerlijk mals en hebben een subtiele smaak dankzij de Parmezaanse kaas en knoflook. En doordat je kipgehakt gebruikt, zijn ze net wat lichter. Perfect voor een doordeweekse avond!
Maar eerlijk, de ster van dit gerecht is toch echt die romige paprikasaus. Het geheim zit ‘m in de combinatie van gerookt paprikapoeder en een vleugje zoete ketjap. Dat geeft de saus zo’n heerlijke, diepe smaak. En laten we de kookroom niet vergeten, dat maakt het allemaal lekker zacht en romig.
En het leukste? Alles gaat in één pan. Minder afwas = meer tijd om te genieten (of om lekker op de bank te ploffen met een serie).
Ik serveer deze gehaktballen het liefst met een romige aardappelpuree en wat knapperige groenten zoals broccoli. Maar ook met pasta of rijst doen ze het geweldig. Eigenlijk is alles goed, zolang je genoeg van die heerlijke saus hebt om eroverheen te scheppen!
Heb je dit gerecht gemaakt? Laat me weten wat je ervan vond! Ik ben zo benieuwd hoe het bij jullie in de smaak valt. Voor mij is het echt een blijvertje!

Kipgehaktballen met een romige paprikasaus
Ingrediënten
Voor het gehakt
- 500 g kipgehakt
- 1 ei medium
- 75 g broodkruimels of paneermeel
- 40 g Parmezaanse kaas geraspt
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
Voor de saus
- 1 ui versnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 150 ml heet water
- 1 blokje kip- of groentebouillon
- 150 ml kookroom
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel zoete ketjap manis
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Handjevol verse koriander fijngehakt
Instructies
Voor het gehakt
- Doe alle ingrediënten voor het gehakt in een ruime kom en meng alles goed samen.
- Rol van het mengsel 12 gehaktballen van gelijke grootte. Als ze zacht zijn, leg ze dan even in de koelkast of vriezer om op te stijven.
- Verhit wat zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes tot ze rondom goudbruin zijn. Haal ze dan uit de pan en zet opzij.
Voor de saus
- Voeg in dezelfde pan de ui toe en bak glazig en zacht.
- Doe de knoflook erbij en bak nog een minuutje.
- Voeg de gerookte paprikapoeder en de ketjap manis toe. Roer goed samen.
- Giet het heet water toe en verkruimel het bouillonblokje. Laat het geheel koken tot de saus is ingedikt.
- Voeg vervolgens de kookroem toe en meng alles weer samen.
- Doe de gehaktballetjes terug in de pan, breng aan de kook en werk af met de gehakte koriander. Breng indien nodig op smaak met zout en zwarte peper.
- Serveer met aardappelpuree en wat groenten. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Super lekker en snel gereed . Bedznkt 🌸🌸🌸
Makkelijk recept wat ontzettend lekker is als bijgerecht. Niet alleen lekker met aardappel puree maar ook met couscous.
echt super lekker! De kinderen hebben genoten!!