Woowww dit recept is echt buitenaards lekker! 😍👽 @nasa heeft mij een bericht gestuurd nadat ze deze mini kipkerrie aardappel ovenschotels voorbij zagen komen🛸😋🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Elk laag van deze schotel draagt bij aan een heerlijke opeenstapeling van genot🥰😋. De kerriesaus als het culinair cement van de schotel maakt elke hap suuuper creamyyy🤤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat deze schotels neerdalen op jullie eettafel en verwelkom de aliëns met dit recept🤭👽

Kipkerrie ovenschotel
Soumia Woowww dit recept is echt buitenaards lekker! 😍👽 @nasa heeft mij een bericht gestuurd nadat ze deze mini kipkerrie aardappel… Recepten Kipkerrie ovenschotel European Printen
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingrediënten
Voor de kip en groenten:
- 3 eetlepels zonnebloem-of olijfolie
- 300g kippendijen of kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 ui, versnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode of groene paprika, in blokjes gesneden
- 150g broccoli, in stukjes gesneden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel tomatenpuree
Voor de aardappelpuree:
- 5 à 6 grote aardappelen
- 1 klontje boter
- scheutje melk
- zout en peper naar smaak
Voor de kerrie bechamelsaus:
- 30 g boter
- 40 g bloem
- 700ml melk
- 1 theelepel kerriepoeder
- snufje nootmuskaat
- zout en peper naar smaak
Afwerking:
- 150g geraspte mozarella
Bereidingswijze
Voor de kip en groenten:
- Verhit een ruime pan met zonnebloem- of olijfolie en voeg hierin de ui, paprika en knoflook toe.
- Wanneer de ui en paprika glazig zijn, voeg je de broccoli en kip in de pan.
- Voeg daarna de kruiden hieraan toe en bak het geheel voor ongeveer 10min of totdat de kip gaar is.
- De broccoli hoort een beetje knapperig te zijn. Heb je liever zachte broccoli? Kook deze dan eerst gaar in kokend water voordat je het toevoegt aan de rest.
- Breng het op smaak met zout en peper.
- Voeg nu de tomatenpuree toe en meng alles mooi samen. Laat even verder bakken op een laag vuurtje voor 3min.
- Zet daarna even opzij.
Voor de aardappelpuree:
- Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar in gezouten water.
- Giet de aardappelen af en plet ze met een scheutje melk, een klontje boter tot puree. Kruid met een beetje zout en peper. Roer alles mooi samen en zet het even opzij.
Voor de kerrie-béchamelsaus:
- Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door met behulp van een garde. Je bent nu een roux aan het vormen. Blijf constant roeren totdat er zich een dun bloemlaagje vormt op de bodem van je pan.
- Giet de melk beetje bij beetje toe aan de roux en roer het stevig met een garde totdat je een gladde saus verkrijgt. Het is belangrijk om constant te roeren zodat er geen klontjes meer vormen in de saus.
- Kruid de bechamelsaus met de kerriepoeder, zout,peper en nootmuskaat. Roer alles mooi samen, haal het van het vuur en zet even opzij.
Voor het samenstellen van de ovenschotels:
- Vet elk ovenschaaltje in met een beetje boter. Je kan ook een grote ovenschaal gebruiken mocht je geen kleinere hebben.
- Begin eerst met een laagje van de aardappelpuree. Verdeel deze gelijk met behulp van een lepel.
- Doe daarna de kip groentevulling over de aardappelpuree. Verspreid ze met behulp van lepel gelijk.
- Giet vervolgens 3 à 4 eetlepels van de kerrie-béchamelsaus erover.
- Verdeel als laatste de geraspte kaas over de schotel.
- Plaats de schotels in een voorverwarmde oven op 200° voor ongeveer 20min of totdat de kaas volledig gesmolten is en goudbruin is. Ik heb tijdens de laatste 10min de grillstand ingeschakeld.
- Serveer het met een frisse salade en geniet!
STAPPENFOTO'S
14 reacties
Welke kerriepoeder gebruik je? Massala of de kerrie in de AH ? Wil het zo graag maken.
Hi Sara,
Ik gebruik de kerrie van de Ah❤️
Dank je wel!!
Kan ik ook gewoon kerrie saus gebruiken van die pakjes die kant en klaar is
Hi Nawal,
Ik heb de kerrie pakje nooit getest dus ik zou niet weten hoe de smaak zal zijn. Ik weet wel dat je door kerriepoeder een heerlijk resultaat zal verkrijgen, zonder pakjes.
Groetjes,
Soumia
Kan ik de kerrie schotel van te voren klaar maken?
Ja dat kan zeker!
Groetjes,
Soumia
Vandaag gemaakt en super lekker,alleen had ik de bechamelsaus was te veel ,of heb ik het verkeerd ,700ml melk gebruikt of ik was bang om alles erin te doen maar was lekker.
Hi Ineke,
Oh super leuk om te lezen dit! Ik ben blij dat je hiervan hebt genoten.
Groetjes,
Soumia
Hallo,
Voor hoeveel personen is dit ongeveer?
Hi Sharon,
Voor 3 à 4 personen!
Groetjes,
Soumia
Voor hoeveel personen is dit recept aub?
Heb je Thaise basilicum gebruikt of Italiaanse?
Hey Daisy,
Ik heb hier Italiaanse basilicum gebruikt.
Groetjes,
Soumia