Diner – January 25, 2023
Kipkerrie pakketjes
Kipkerrie pakketjes
Kipkerrie pakketjes
Ingrediënten
- 240 g kipfilet in kleine blokjes gesneden
- 1 ui fijngehakt
- 1 paprika fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 eetlepels olijf-of zonnebloemolie
- zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel kerriepoeder
- handjevol fijngehakte koriander/peterselie
- 2 eetlepels mascarpone of zure room
- 8 à 10 sneetjes witte brood of brood naar keuze
- 2 los geklopte eieren
- 150 g panko of broodkruimels/paneermeel
Instructies
Voor de vulling:
- Verhit een ruime pan met de olijf-of zonnebloemolie.
- Bak de blokjes kip hierin gaar voor een aantal min.
- Voeg de ui, paprika en knoflook toe. Meng alles mooi samen en laat alles even bakken.
- Voeg vervolgens de kerriepoeder toe en breng op smaak met zout/peper. Meng alles goed samen.
- Voeg daarna de mascarpone of zure room hieraan toe. Roer alles mooi samen tot één geheel en laat voor een 3-tal min bakken.
- Plaats de vulling vervolgens op een bord/kom en zet even opzij.
Voor de pakketjes:
- Neem 2 sneetjes brood en snijd met behulp van een uitsteker of kommetje ronde broodjes (zie stappenfoto’s).
- Plak de 2 ronde sneetjes goed dicht met je vingers. Druk deze goed aan zodat het zeker niet opengaat.
- Dip ze eerst in de los geklopte ei en daarna in de panko.
- Plaats ze vervolgens op een bord en werk zo de rest af.
- Verhit een ruime pan met frituurolie (180°) en bak hierin de ronde broodjes goudbruin.
- Plaats ze vervolgens op een keukenpapier en dep ze droog van de olie.
- Snijd de broodjes door het midden. Open de 2 helften en als het goed is heb je een pakketje met een opening.
- Vul de broodjes vervolgens met de kip vulling.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!