Diner – January 25, 2023

Kiploempia’s

Kiploempia’s

Loempia’s blijven toch wel 1 van mijn favoriete snacks. Deze heerlijke en knapperige hapjes mogen zeker niet ontbreken op je ramadan tafel of eender welke gelegenheid. Dit recept gebruik ik al jaren en blijft toch wel super lekker! Meestal maak ik kiploempia’s maar je kan ook varïeren door ze met vis, gehakt of enkel groentjes te vullen. Vandaag toon ik jullie stap voor stap hoe ik mijn versie van kiploempia’s maak. Super simpel en ooh zo lekker! Laten we eraan beginnen!

Kiploempia’s

Ingrediënten
  

  • 250 g kipfilet
  • 1 zak bami of thai groenten
  • 1 versnipperd ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel curcuma
  • half blokje Knorr kip
  • scheutje olijfolie
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel sojasaus
  • zout en peper naar smaak
  • Mihoen
  • 1 ei

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in kleine stukken en zet deze even aan de kant. Je kan er ook voor kiezen om kippendijen of kippenpoten te gebruiken.
  • Haal de groenten uit de zak en spoel de groenten onder koud water. Je kan altijd extra groenten erbij toevoegen maar ik vind het veel handiger om groentezakken te gebruiken. Toevallig zitten mijn lievelingsgroenten ertussen dus dat is mooi meegenomen haha! Zet de vergiet met de groenten apart, zodat het water kan uitlekken.
  • Giet een scheutje olijfolie in de pan en laat deze warm worden. Versnipper vervolgens de ui en knoflook en laat deze even mooi aanbakken.
  • Doe vervolgens de kipfilet erbij en voeg alle je kruiden hieraan toe. Laat alles voor 5min goed aanbakken.
  • Voeg vervolgens de sambal en sojasaus hieraan toe.
  • Als laatste voeg je de groenten en je knorr kip hieraan toe. Laat dit voor 10 min mooi aanbakken of totdat de groenten gaar zijn.
  • Plaats mihoen in een kom en giet hier kokend water over. Laat de mihoen ongeveer 10 minuten in het kokend water liggen, totdat de mihoen gaar wordt.
  • Haal de mihoen na 10min uit het water en voeg deze aan je mengsel toe. Knip de mihoen met een schaar tot korte sliertjes en meng alles mooi samen met elkaar. Laat de vulling helemaal afkoelen.
  • Nu is de vulling helemaal compleet en is het tijd om de loempia’s te vormen! Haal de loempiavellen uit de verpakking en bedek deze met een theedoek. Dit zorgt ervoor dat ze niet zullen opdrogen.
  • Plaats een loempiavel met de punt naar jou toe. Leg ongeveer 2 eetlepels van de vulling net onder het midden. Zorg ervoor dat je de vulling in de lengte spreidt.
  • Neem de onderzijde van de loempiavel en leg het over de vulling heen. Duw deze strak aan en rol het terwijl je de loempiavellen strak trekt. De loempiavellen scheuren niet snel dus je mag gerust eraan trekken.
  • Vouw de rechterzijde en linkerzijde naar binnen toe. Rol de loempia’s voor de helft stevig op en bestrijk de randen met een losgeklopt ei. Rol de loempia vervolgens verder op.
  • loempias
  • Werk zo alles af totdat je heel je vulling hebt gehad. Wees zeker niet zuinig met de vulling zodat je mooie gevormde loempias krijgt. Wanneer je ze allemaal hebt afgewerkt, plaats je ze op een dienblad of een bord. Zorg ervoor dat de naad naar beneden is gericht. Bedek de loempias met een plastiek folie of theedoek totdat je ze wil afbakken. Je kan ze ook gemakkelijk invriezen! Super handig dus!
  • Als je ze wil afbakken, verwarm je een ruime pan met olie. Op een middelmatig vuurtje, frituur de loempia’s totdat ze mooi goudbruin worden. Dit gebeurt snel dus hou ze zeker in de gaten. Als je niet houdt van frituren, kan je de loempia’s in de oven bakken. Bereid ze in de oven op 190° voor ongeveer 15 à 18min. Serveer de loempia’s warm samen met chilisaus! Yummy!! Eet smakelijk <3

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een antwoord achter

Rating recept