Kiploempia’s

door Soumia

 

Wat heb je nodig?

  • 250g kipfilet
  • 1 zak bami of thai groenten
  • 1 versnipperd ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel curcuma
  • half blokje Knorr kip
  • scheutje olijfolie
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel sojasaus
  • zout en peper naar smaak
  • Mihoen
  • 1 ei

Loempia’s blijven toch wel 1 van mijn favoriete snacks. Deze heerlijke en knapperige hapjes mogen zeker niet ontbreken op je ramadan tafel of eender welke gelegenheid. Dit recept gebruik ik al jaren en blijft toch wel super lekker! Meestal maak ik kiploempia’s maar je kan ook varïeren door ze met vis, gehakt of enkel groentjes te vullen. Vandaag toon ik jullie stap voor stap hoe ik mijn versie van kiploempia’s maak. Super simpel en ooh zo lekker! Laten we eraan beginnen!

1

Snijd de kipfilet in kleine stukken en zet deze even aan de kant. Je kan er ook voor kiezen om kippendijen of kippenpoten te gebruiken.

2Haal de groenten uit de zak en spoel de groenten onder koud water. Je kan altijd extra groenten erbij toevoegen maar ik vind het veel handiger om groentezakken te gebruiken. Toevallig zitten mijn lievelingsgroenten ertussen dus dat is mooi meegenomen haha! Zet de vergiet met de groenten apart, zodat het water kan uitlekken.

3

4Giet een scheutje olijfolie in de pan en laat deze warm worden. Versnipper vervolgens de ui en knoflook en laat deze even mooi aanbakken.

5

6Doe vervolgens de kipfilet erbij en voeg alle je kruiden hieraan toe. Laat alles voor 5min goed aanbakken.

7

8

9Voeg vervolgens de sambal en sojasaus hieraan toe.

10Als laatste voeg je de groenten en je knorr kip hieraan toe. Laat dit voor 10 min mooi aanbakken of totdat de groenten gaar zijn.

13Plaats mihoen in een kom en giet hier kokend water over. Laat de mihoen ongeveer 10 minuten in het kokend water liggen, totdat de mihoen gaar wordt.

15Haal de mihoen na 10min uit het water en voeg deze aan je mengsel toe. Knip de mihoen met een schaar tot korte sliertjes en meng alles mooi samen met elkaar. Laat de vulling helemaal afkoelen.

16

17Nu is de vulling helemaal compleet en is het tijd om de loempia’s te vormen! Haal de loempiavellen uit de verpakking en bedek deze met een theedoek. Dit zorgt ervoor dat ze niet zullen opdrogen.

18Plaats een loempiavel met de punt naar jou toe. Leg ongeveer 2 eetlepels van de vulling net onder het midden. Zorg ervoor dat je de vulling in de lengte spreidt.

19Neem de onderzijde van de loempiavel en leg het over de vulling heen. Duw deze strak aan en rol het terwijl je de loempiavellen strak trekt. De loempiavellen scheuren niet snel dus je mag gerust eraan trekken.

20Vouw de rechterzijde en linkerzijde naar binnen toe. Rol de loempia’s voor de helft stevig op en bestrijk de randen met een losgeklopt ei. Rol de loempia vervolgens verder op.

loempias

22

Werk zo alles af totdat je heel je vulling hebt gehad. Wees zeker niet zuinig met de vulling zodat je mooie gevormde loempias krijgt. Wanneer je ze allemaal hebt afgewerkt, plaats je ze op een dienblad of een bord. Zorg ervoor dat de naad naar beneden is gericht. Bedek de loempias met een plastiek folie of theedoek totdat je ze wil afbakken. Je kan ze ook gemakkelijk invriezen! Super handig dus!

Als je ze wil afbakken, verwarm je een ruime pan met olie. Op een middelmatig vuurtje, frituur de loempia’s totdat ze mooi goudbruin worden. Dit gebeurt snel dus hou ze zeker in de gaten. Als je niet houdt van frituren, kan je de loempia’s in de oven bakken. Bereid ze in de oven op 190° voor ongeveer 15 à 18min. Serveer de loempia’s warm samen met chilisaus! Yummy!! Eet smakelijk <3

23

 

3 reacties
13

You may also like

3 reacties

Ay 16 mei 2019 - 10:34

Hoi, een vraagje. Ik frituur altijd de loempia’s, echter wil ik ze vandaag in de oven bakken. Moet je de loempia’s van te voren insmeren met ei? Of kun je de loempia’s gewoon op een overblad leggen, meer niet?

Reply
Soumia 16 mei 2019 - 11:35

Hey Ayse,

Je hoeft ze niet in te smeren met ei, je kan ze gewoon zo in de oven plaatsen. Moest je de loempia’s ingevroren hebben, raad ik je aan om ze eerst te laten ontdooien vooraleer je ze in de oven plaatst.

Liefs,
Soumia

Reply
Reyhan 2 juni 2020 - 19:28

İk ga deze recept morgen proberen insallah, ik ben benieuwd hoeveel loempias je krijgt met deze recept?

Reply

Laat een reactie achter