Diner – January 25, 2023

Kiplollies

Kiplollies

Deze heerlijke kiplollies zijn knapperig van buiten en eenmaal doorgebeten, is het hemelslacht en hartig van binnen: alle gekheid op een stokje!
Het is echt super gemakkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar. Serveer de kiplollies met een lekker sausje om erin te dippen en eten maar!

Kiplollies

Ingrediënten
  

Voor het gehakt:

  • 200 g kipgehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 rode paprika fijngehakt
  • 1 wortel fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper als je van pittig houdt
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie/koriander
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 eetlepel maizena

Voor de crunchy laag:

  • 2 eieren losgeklopt
  • cornflakes lichtjes verpletterd

Instructies
 

  • Dip elk stokje met het gehakt in het losgeklopt ei. Zorg dat je deze goed bedekt met het ei. Ik gebruik hiervoor een lange glas (zie foto).
  • Plaats ze vervolgens in de cornflakes en bedek ze goed! Doe dit voor alle kiplollies.
  • Plaats ze daarna nogmaals in de vriezer voor 30min.
  • Frituur de kiplollies op een laag vuurtje voor ongeveer 10 minuten totdat alles gaar is en de kruimels goudbruin van kleur worden. Je kan de kiplollies ook in de oven bakken op 180• voor 20min ongeveer.
  • Serveer onmiddellijk en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept