Kipnuggets

door Soumia

 

INGREDIËNTEN

  • 200g kipfilet
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 ei
  • panko broodkruimels of paneermeel of cornflakes
  • Parmezaanse kaas

BEREIDINGSWIJZE

Voor de kip:

  • Snijd de kipfilet in gelijke stukken en plaats ze in een ruime kom. Voeg hieraan de ketjap manis toe en de knoflook. Meng alles goed samen.
  • Breng het op smaak met zout en peper. Dek de kom af met een plastiek folie en laat de kip marineren voor minimum 30min in de koeling. Hoe langer je het marineert, hoe beter het zal smaken.

Voor de dipping:

  • Plaats de yoghurt in een kom en breek hierin het ei. Voeg de paprikapoeder hieraan toe en mix alles samen met behulp van een garde.
  • Zet even opzij.

Voor de coating:

    • Plaats de panko op een ruim bord en voeg hieraan de Parmezaanse kaas aan toe. Meng het even samen.
    • Haal vervolgens de kip uit de koeling. Haal ieder stukje kip door het yoghurtmengsel en de panko/parmezaanse kaas mix. Zorg er daarbij voor dat alle kanten van het stukje kip in alle twee de kommen goed bedekt worden.

 

  • Doe dit met alle kipblokjes.
  • Plaats ze vervolgens op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  • Bak ze in de oven voor 25 à 30min op 180°.
  • Serveer de kipnuggets met je favoriete saus en geniet!

 

You may also like

Laat een reactie achter