Kipsalade bootjes

door Soumia

Wie van een smakelijke salade houdt, heeft af en toe een beetje inspiratie nodig. Zo serveer je een heerlijke salade eens op een andere wijze, met nieuwe smaken die het lunchen of dineren boeiend houden. Deze salade hapjes zijn erg lekker: kropslaharten, paprika, gebakken kipkerrie blokjes en nootjes die voor een heerlijke crunch zorgen!

INGREDIËNTEN

  • 1 kipfilet, in blokjes gesneden
  • 5 ijsbergsla of kropslaharten
  • 1 paprika, grofgehakt
  • 1 ui, in slierten
  • scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel zure room (crème fraîche)
  • zout en peper naar smaak
  • fijngehakte peterselie en koriander
  • handjevol gehakte pindanoten/cashewnoten/hazelnoten

BEREIDINGWIJZE

  • Spoel de kropslaharten schoon en snij ze onderaan bij. Verdeel elk hart in kwarten en pluk de blaadjes gedeeltelijk los. Verdeel ze over de bodem van een ruime serveerschaal.
  • Verhit volgens een ruime pan met een beetje olijfolie en bak hierin de blokjes kipfilet gaar. Je kan er ook voor kiezen om de blokjes kip op voorhand te marineren met alle kruiden en erna bakken.
  • Voeg daarna de paprika, ui en alle kruiden toe. Meng alles mooi samen.
  • Wanneer de paprika en ui glazig worden, voeg dan de zure room toe. Roer alles goed samen.
  • Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Plaats daarna het mengsel in een kom.
  • Verdeel met behulp van een lepel het kipmengsel gelijkmatig in de ijsbergslaharten.
  • Plaats als laatste de gehakte noten bovenop de kip en geniet!

You may also like

Laat een reactie achter