Kipspiesjes op Marokkaanse wijze

door Soumia

INGREDIËNTEN

  • 500g kipfilet, in blokjes gesneden (3 bij 3cm ongeveer)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel gemberpoeder
  • handjevol fijngehakte peterselie/koriander

BEREIDINGSWIJZE

  • Plaats de blokjes kipfilet in een ruime kom.
  • Voeg hieraan alle ingrediënten in de lijst en meng alles goed samen met je handen. Ik raad je aan om wegwerphandschoenen te gebruiken omdat je van de kurkuma gele handjes kan krijgen. Als je hier niet over beschikt, meng dan alles goed samen met een lepel.
  • Bedek de kom met een plastiek folie en plaats deze in de koeling. Laat het voor minimum 1u marineren. Hoe langer je het laat marineren, hoe beter het zal smaken (liefst een nachtje in de koeling).
  • Plaats de kipstukjes dan één voor één in de satéprikker. Ik gebruik ongeveer 4 à 5 blokjes in elke satéprikker.
  • Verwarm de oven alvast voor op 200°.
  • Bak de kipspiesjes voor 15 à 20min op 200°.
  • Serveer met een heerlijke Paprika charmilla.
  • Geniet!

 

You may also like

5 reacties

Connie 25 augustus 2019 - 18:44

Carrot cake recepten please!

Reply
Soumia 2 september 2019 - 22:02

Yess, staat genoteerd!

Reply
Pieta Janssen 11 september 2019 - 19:35

Hallo Soumia.
Wat een lekkere recepten krijg ik steeds in mijn mailbox, met de meeste ga ik gelijk aan de slag.
Heb je ook recepten met Rash el hanout en Za’atar?
Ik wacht “lekker”af.
Groetjes Pieta.

Reply
leyla 19 mei 2020 - 12:52

hey,

je kan deze toch ook gewoon op de BBQ doen?
xxleyla

Reply
Soumia 21 mei 2020 - 19:20

Hii Leyla,

dit kan zeker!🥰

Reply

Laat een reactie achter