Bulgur op Marokkaanse wijze

door Soumia

Bij mijn volgend recept breng ik Marokko en Turkije bij elkaar🇲🇦🇹🇷. Twee heeerlijke cuisines met de grootste variatie in texturen, geuren en smaken😍❤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In beide landen zijn soapseries onmisbaar dus ik zal het recept in een mini-soapserie verder beschrijven met als hoofdrolspelers: Bulgur en Couscous🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bulgur en Couscous wilden dolgraag met elkaar trouwen💍 maar de (toekomstige) schoonmoeders Kisir en Tajine kwamen niet met elkaar overeen😔. Ze deden alles eraan om het huwelijk niet door te laten gaan.. Zo waagde Tajine een keer een poging om samen met haar 2 vriendinnen Na3Na3 en Msemen een val te zetten voor Bulgur zodat ze konden bewijzen aan Couscous dat Bulgur niet de juiste persoon was om mee te trouwen😲. Bij deze poging ontplofte onbedoeld de auto waarin Bulgur zat😱. Wonder boven soapwonder, overleefde Bulgur dit! Kisir wilde haar wraak door haar buurvrouwen Pide en Manti op zowel Couscous als Tajine af te sturen😧. Onopgemerkt wilden ze het eten van hun vergiftigen met een overdosis chili en keken op een afstand of hun plan zou werken.. Tot hun verbazing, zagen ze Couscous en Tajine er volop van genieten🌶😋. Beide schoonmoeders zagen uiteindelijk in dat het meant to be was voor Bulgur en Couscous om samen te zijn🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het resultaat: een heeeerlijke schotel Bulgur met een couscous saus😍🤤

6 reacties
13

You may also like

6 reacties

Emine 22 september 2020 - 11:39

Wat heb je dat zo leuk beschreven Soumia. Ik heb genoten tijdens mijn pauze ik als Turkse dat van bulgur en ook van couscous houd. Goede combinatie👍🏻.

Reply
Soumia 14 oktober 2020 - 10:23

Hi Emine,

Aaahw dank je wel! Blij dat je hiervan hebt genoten!

Reply
Ikram 17 oktober 2020 - 11:26

Hoi Soumia,
Ik zie ook uien op je fotos, maar ik zie die niet terug in het receot of bij de ingredienten. Heb je ook uien gebruikt?
Groetjes
Ikram

Reply
Yasmina 24 september 2020 - 23:37

Hoi sou,

Wil dit heerlijk gerecht maken.
Mijn vraag is gebruik je tomatenbloksjes in blik van 400 gram ?
Groet yasmina

Reply
Karima Straatrat 19 oktober 2020 - 12:52

Lieve Soumia, Ik heb genoten van dit recept met mijn turkse schoonouders.. Allah y shafik

Reply
Ebru 7 december 2020 - 19:12

Ik zie geen uien staan in je lijst maar op de foto zie k wel uien 🤷🏽‍♀️

Reply

Laat een reactie achter