Kisir

door Soumia

Gisteren hebben we door het prachtig weer een BBQ gehouden en deze Turkse salade “Kisir” staat dan standaard op tafel! Ik hou van Turks eten en dit is toch wel 1 van mijn favoriete salades. Deze salade tover je binnen 15 min op tafel. Het vult goed en is ideaal voor deze zomerse dagen!

Wat heb je nodig?

  • 250g bulgur (zie foto)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1,5 eetlepel peperpuree (zie foto)
  • 1 ui
  • 1 Turkse groene peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • zout en peper naar smaak
  • verse peterselie

Plaats de bulgur in een ruime kom en giet er kokend water overheen totdat deze net boven de bulger komt. Dek de kom af en laat het even staan.

Hak vervolgens de ui en Turkse peper fijn. Giet een beetje zonnebloemolie in een pan en bak hier de ui en peper totdat deze glazig worden. Voeg de tomatenpuree en peperpuree toe en bak even mee om de tomaten te ontzuren.

Breng het vervolgens op smaak met zout en peper. Plaats het mengsel in een bord en laat deze afkoelen.

Roer vervolgens de bulgur los met een vork en voeg dan het ui/tomatenmengsel toe aan de bulgur. Roer goed door zodat alle bulgurkorrels bedekt zijn met het mengsel.

Voeg hierna de kruiden en peterselie toe en roer alles weer goed door.

Traditioneel voegt men ook bosuitjes en sla hieraan toe maar ik eet dit graag op deze manier. 3 jaar geleden heb ik deze versie bij een Turkse vriendin gegeten en sindsdien maak ik het op deze manier. Het zal ook nooit veranderen want ik ben zo dol op deze salade! Probeer het zeker uit en je zult me achteraf bedanken voor dit geweldig recept! Thank you lieve Rabia voor deze versie van Kisir, ben jou eeuwig dankbaar haha!

You may also like

4 reacties

Fatima 26 mei 2018 - 23:01

Meid, doe je er geen Citroën bij? Ik vind hem ook heel
Lekker en ga deze recept zeker uit proberen. Bedankt voor het delen

Reply
Soumia 27 mei 2018 - 13:03

Hii,

Ik doe er persoonlijk geen citroen bij, maar je kan het altijd toevoegen naar jouw wens.

Graag gedaan hoor! Super, ben benieuwd naar jouw creatie!

Liefs,

Soumia

Reply
Sana 17 juni 2018 - 15:08

Hoi Soumia,
Bedankt voor het recept. Ik heb m zojuist gemaakt. Heerlijk! Het lekkerste kisirrecept tot nu toe voor mij.
Liefs Sana

Reply
Soumia 20 juni 2018 - 13:30

Hi Sana,

Ooh super leuk om te lezen! Ik ben blij dat je ervan hebt genoten!!

Liefs,
Soumia

Reply

Laat een reactie achter