Lunch/Bijgerecht – 18 mei 2017

Kisir

Kisir

Ontdek de heerlijke smaken van de Turkse keuken met ons verrukkelijke recept voor Kisir. Deze traditionele bulgursalade is een ware traktatie voor je smaakpapillen. Kisir staat bekend om zijn rijke smaak en diverse textuur. Met verse kruiden, groenten en een perfecte mix van specerijen wordt deze salade een smaakvolle en kleurrijke sensatie. Kisir is een gezond en voedzaam gerecht dat zowel als bijgerecht of als hoofdmaaltijd geserveerd kan worden. Laat je betoveren door de authentieke smaken van Kisir en geniet van een culinair avontuur!

Kisir

Ingrediënten
  

  • 250 g bulgur zie foto, kisirlik
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1,5 eetlepel peperpuree zie foto
  • 1 ui
  • 1 Turkse groene peper
  • 1 theelepel granaatappelsiroop
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • zout en peper naar smaak
  • verse peterselie/koriander fijngehakt
  • 1 komkommer in kleine stukjes gesneden
  • handjevol sla in kleine stukjes gesneden
  • 1 tomaat in kleine blokjes gesneden

Instructies
 

  • Plaats de bulgur in een ruime kom en giet er kokend water overheen totdat deze net boven de bulger komt. Dek de kom af en laat het even staan.
  • Hak vervolgens de ui en Turkse peper fijn. Giet een beetje zonnebloemolie in een pan en bak hier de ui en peper totdat deze glazig worden. Voeg de tomatenpuree en peperpuree toe en bak even mee om de tomaten te ontzuren.
  • Breng het vervolgens op smaak met zout en peper. Plaats het mengsel in een bord en laat deze afkoelen.
  • Roer vervolgens de bulgur los met een vork en voeg dan het ui/tomatenmengsel toe aan de bulgur. Roer goed door zodat alle bulgurkorrels bedekt zijn met het mengsel.
  • Voeg hierna de kruiden ,de peterselie, de komkommer, de sla en de tomaat toe en roer alles weer goed door. Plaats de kisir salade in de koelkast en serveer deze koud. Dit vind ik persoonlijk het lekkerst!
  • Traditioneel voegt men ook bosuitjes en sla hieraan toe maar ik eet dit graag op deze manier. 3 jaar geleden heb ik deze versie bij een Turkse vriendin gegeten en sindsdien maak ik het op deze manier. Het zal ook nooit veranderen want ik ben zo dol op deze salade! Probeer het zeker uit en je zult me achteraf bedanken voor dit geweldig recept! Thank you lieve Rabia voor deze versie van Kisir, ben jou eeuwig dankbaar haha!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept