Ik ben naast food ook gek op interieur😍 mijn lievelings meubelstuk? Een choco-ladekast😋🤭
Deze heeeerlijke kokos chocolade mascarpone cake activeert direct al het kwijl in je mond🤤. Lekkker zacht, zoet, luchtig en onweerstaanbaar😍. Erg simpel om te maken met enkel een paar ingrediënten😱 Laat je je dus niet afschrikken of intimideren door de prachtige look😏🙊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
We gaan lekker het weekend in, oftewel ik ga lekker mijn keukentje weer in dus adiosss amikokos🥥

Kokos chocolade mascarponecake
Soumia Ik ben naast food ook gek op interieur😍 mijn lievelings meubelstuk? Een choco-ladekast😋🤭 Deze heeeerlijke kokos chocolade mascarpone cake activeert… Recepten Kokos chocolade mascarponecake European Printen
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingrediënten
Voor de cake:
- 200g zachte mascarpone
- 180g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 180ml olie
- 250g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 100g chocolade druppels of grof gehakte chocolade
Voor de topping:
200g donkere chocolade druppels of grof gehakte chocolade
150ml ongeklopte slagroom
100g geraspte kokos
Bereidingswijze
Voor de cake:
- Verwarm de oven alvast voor op 180°.
- Zorg dat je de mascarpone op voorhand uit de koelkast haalt zodat deze zacht is.
- Plaats de mascarpone, de suiker en de vanillesuiker in een ruime kom. Mix deze samen met een garde of met behulp van een elektrische handmixer.
- Voeg daarna de eieren één voor één toe en mix deze weer goed samen. Meng met een spatel het beslag goed samen zodat er niks op de bodem van je kom blijft liggen.
- Giet daarna de zonnebloemolie erbij en mix weer alles goed samen.
- Voeg de bloem en de bakpoeder toe aan het beslag. Mix deze kort samen.
- Als laatste voeg je de geraspte kokos en chocolade chips toe. Vouw deze samen in het beslag met een spatel. Je hoeft dus niet verder te mixen met een garde.
- Vet daarna de bakvorm in met boter. Strooi 1 eetlepel bloem over de ingevette bakvorm zodat deze goed blijft plakken aan de boter. Schud het overige bloem uit de bakvorm. Op deze manier zal je cake zeker niet plakken!
- Giet vervolgens het beslag in de bakvorm. Verspreid deze goed met behulp van een spatel.
- Plaats de cake in de voorverwarmde oven op 180° voor 40min (boven-en onderwarmte).
- Met een satéprikker kan je checken of de cake gaar is. Komt de satéprikker er nog nat uit, dan moet de cake nog even doorbakken.
- Nadat de cake is gebakken, haal je deze uit de oven en laat je deze afkoelen. Vervolgens ga je voorzichtig met een mesje langs de randen en verwijder je de cake uit de bakvorm.
Voor de chocolade ganache:
- Snijd de chocolade in grove stukken en plaats deze in een ruime kom.
- Breng daarna de slagroom aan de kook in een kleine pan. Wanneer de slagroom bubbeltjes begint te vormen, haal je deze van het vuur.
- Giet de gekookte slagroom over de stukjes chocolade of chocolade druppels en zorg dat je de chocolade goed bedekt met de room.
- Laat deze voor 3 à 4min staan en begin alles goed te roeren met een garde of lepel. Blijf roeren totdat je een mooi glad en dikke ganache verkrijgt.
- Verspreid vervolgens de ganache over de bovenkant van de cake met behulp van een spatel of een mesje
- Dek de gehele cake vervolgens af met de geraspte kokos.
- Plaats de cake voor 20min in de koelkast zodat de chocolade wat kan opstijven.
- Serveer en geniet!
2 reacties
De hoeveelheid bloem en de bakpoeder ontbreekt in het recept
Omg ja!! Haha het belangrijkste ontbreekt, dank je wel voor het aan te geven! Heb het gelijk toegevoegd x