Kokos jamkoekjes

door Soumia

Kokosliefhebbers! Het is tijd om jullie te introduceren met deze heerlijke kokosjam koekje. Dit blijft toch wel 1 van mijn favoriete Marokkaanse koekjes.

In Marokko gebruiken we oranjebloesemwater om onze koekjes een heerlijke aroma te geven. Ik kies ervoor om abrikozenjam te gebruiken om deze koekjes in te dompelen. Je kan eender welke jam gebruiken die jij lust, want waarom zou je geen recept maken dat meer bij jezelf past ?!

Deze kokosjam koekjes zien er geweldig uit en smaken nog beter dan ze eruitzien. Ze hebben een zoete en aromatische smaak, maar ze zijn ook super kauw aan de binnenkant en licht knapperig aan de buitenkant. Genieten!

Het recept is heel eenvoudig en snel! Als je van kokos houdt, zal je het geweldig vinden.

Ps: dit is echt genieten met een glaasje Marokkaanse thee erbij!

BEKIJK HIER DE INSTRUCTIEVIDEO:

 

INGREDIËNTEN

  • 300g maizena
  • 250g bloem
  • 4 eieren
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 pot abrikozenjam (450g)
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater
  • 200g geraspte kokos (ongezoet)

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Mix de suiker, vanillesuiker met de eieren tot een schuimig massa en voeg vervolgens de olie toe.
  • Voeg dan de maizena, bloem en bakpoeder beetje bij beetje toe.
  • Meng alles samen totdat je een soepel deeg verkrijgt.
  • Maak kleine bolletjes van het deeg en plaats deze op een bakplaat. Leg ze niet te dicht bij elkaar want ze worden iets groter tijdens het bakken in de oven.
  • Bak ze op 180 graden gaar voor 10-15 min.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen.
  • Verwarm de abrikozenjam met het oranjebloesemwater en laat de koekjes er even in zwemmen zodat ze de jam goed opnemen. Ze mogen voor een paar minuten lekker zwammen zodat de koekjes zacht worden.
  • Rol ze vervolgens 1 voor 1 in de geraspte kokos en laat ze in een bord opdrogen en goed afkoelen.

Nota:

  • Vervang de abrikozenjam door aardbeienjam.
  • Halveer het recept mocht je een kleine hoeveelheid willen maken.
  • Houd je liever niet van kokos? Dompel de koekjes dan in gesmolten witte of donkere chocolade en vervolgens in grof gemalen cornflakes.

 

You may also like

Laat een reactie achter