Diner – January 25, 2023
Kokoscake met glazuur
Kokoscake met glazuur
k wilde weer gezonder gaan doen, je kent het wel; op voeding letten/sporten..⠀⠀⠀⠀⠀
.. resultaat is nu al te zien: mijn cake is in topvorm!
Deze heerlijke kokoscake is zo lekker zacht en vochtig dat je niet eens een kopje thee of koffie erbij nodig hebt. De heerlijke glazuur op de cake zelf heeft het helemaal afgemaakt. Probeer het eens bij één stuk te houden, ik daag jou uit!
Kokoscake met glazuur
Ingrediënten
Voor de cake:
- 270 g bloem
- 8 g bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 280 g suiker
- 185 g roomboter op kamertemperatuur
- 3 eieren op kamertemperatuur
- 1 theelepel vanillearoma
- 120 ml kokosmelk
- 120 ml volle melk
- 50 g geraspte kokos
Voor het glazuur:
- 250 g poedersuiker
- 50 ml melk
- 1 theelepel vanillearoma
- Voor de topping:
- 2 eetlepels geraspte kokos
Instructies
Voor de cake:
- Verwarm de oven alvast voor op 160° (boven-en onderwarmte).
- Roer de bloem samen met de bakpoeder en het zout in een kom. Zet even opzij.
- In een andere kom plaats je de suiker en de boter. Mix deze samen met een garde of handmixer tot een romig mengsel.
- Voeg de eieren één voor één toe en mix deze samen. Roer met een spatel tussendoor zodat er niks aan de bodem blijft liggen.
- Giet vervolgens de vanillearoma, de kokosmelk en de melk hieraan toe. Mix weer kort samen.
- Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe van de andere kom. Meng het samen tot een beslag.
- Als laatste voeg je de geraspte kokos toe en meng het kort samen.
- Vet een bakvorm in met boter en bestuif deze met bloem. Schud het resterend bloem eruit.
- Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak deze voor 1u op 160°.
- Je kan de gaarheid van de cake controleren met behulp van een satéprikker. Prik deze in het midden van de cake. Komt de prikker droog uit dan is de cake klaar. Mocht je nog nat beslag zien op de satéprikker dan dien je deze langer te bakken.
- Wanneer de cake gebakken is, laat je deze in de vorm zelf afkoelen voor ongeveer 15 à 20min.
- Ga eerst met een mes langs de zijkanten zodat de cake er gemakkelijk uitkomt. Verwijder de cake voorzichtig uit de vorm.
- Laat de cake nu volledig afkoelen.
Voor de glazuur:
- Plaats de poedersuiker in een kom en giet hierbij de melk. Roer het met een garde tot een vloeibaar mengsel.
- Voeg de vanillearoma toe en roer weer kort samen.
- Mocht je glazuur te dik zijn, dan kan je er extra melk aan toevoegen. Mocht deze te dun zijn dan kan je extra poedersuiker toevoegen.
Voor de topping
- Werk de cake af met de glazuur. Giet over de bovenkant de glazuur. De hoeveelheid is naar smaak te bepalen.
- Strooi als laatste de geraspte kokos over de cake.`
- Geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Dit is nu mijn favoriete recept, Hartelijk dank
Hi Naïma,
Aaah wat leuk om te lezen dit! Ik ben blij dat je hiervan hebt genoten!
Heel veel groetjes,
Soumia