Ik wilde weer gezonder gaan doen, je kent het wel; op voeding letten/sporten..⠀⠀⠀⠀⠀
.. resultaat is nu al te zien: mijn cake is in topvorm!
Deze heerlijke kokoscake is zo lekker zacht en vochtig dat je niet eens een kopje thee of koffie erbij nodig hebt. De heerlijke glazuur op de cake zelf heeft het helemaal afgemaakt. Probeer het eens bij één stuk te houden, ik daag jou uit!

Kokoscake met glazuur
Soumia Ik wilde weer gezonder gaan doen, je kent het wel; op voeding letten/sporten..⠀⠀⠀⠀⠀ .. resultaat is nu al te zien:… Recepten Kokoscake met glazuur European Printen
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingrediënten
Voor de cake:
- 270g bloem
- 8g bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 280g suiker
- 185g roomboter, op kamertemperatuur
- 3 eieren, op kamertemperatuur
- 1 theelepel vanillearoma
- 120ml kokosmelk
- 120ml volle melk
- 50g geraspte kokos
Voor het glazuur:
- 250g poedersuiker
- 50ml melk
- 1 theelepel vanillearoma
Voor de topping:
- 2 eetlepels geraspte kokos
Bereidingswijze
Voor de cake:
- Verwarm de oven alvast voor op 160° (boven-en onderwarmte).
- Roer de bloem samen met de bakpoeder en het zout in een kom. Zet even opzij.
- In een andere kom plaats je de suiker en de boter. Mix deze samen met een garde of handmixer tot een romig mengsel.
- Voeg de eieren één voor één toe en mix deze samen. Roer met een spatel tussendoor zodat er niks aan de bodem blijft liggen.
- Giet vervolgens de vanillearoma, de kokosmelk en de melk hieraan toe. Mix weer kort samen.
- Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe van de andere kom. Meng het samen tot een beslag.
- Als laatste voeg je de geraspte kokos toe en meng het kort samen.
- Vet een bakvorm in met boter en bestuif deze met bloem. Schud het resterend bloem eruit.
- Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak deze voor 1u op 160°.
- Je kan de gaarheid van de cake controleren met behulp van een satéprikker. Prik deze in het midden van de cake. Komt de prikker droog uit dan is de cake klaar. Mocht je nog nat beslag zien op de satéprikker dan dien je deze langer te bakken.
- Wanneer de cake gebakken is, laat je deze in de vorm zelf afkoelen voor ongeveer 15 à 20min.
- Ga eerst met een mes langs de zijkanten zodat de cake er gemakkelijk uitkomt. Verwijder de cake voorzichtig uit de vorm.
- Laat de cake nu volledig afkoelen.
Voor de glazuur:
- Plaats de poedersuiker in een kom en giet hierbij de melk. Roer het met een garde tot een vloeibaar mengsel.
- Voeg de vanillearoma toe en roer weer kort samen.
- Mocht je glazuur te dik zijn, dan kan je er extra melk aan toevoegen. Mocht deze te dun zijn dan kan je extra poedersuiker toevoegen.
Voor de topping
- Werk de cake af met de glazuur. Giet over de bovenkant de glazuur. De hoeveelheid is naar smaak te bepalen.
- Strooi als laatste de geraspte kokos over de cake.`
- Geniet!
9 reacties
Hi,
Ziet er heerlijk uit! Waar zou ik vanille aroma in de topping mee kunnen vervangen? Vanillesuiker lost niet echt op in poedersuiker toch?
Groetjes,
Hi Bouchra,
Je kan vanillesuiker gebruiken maar dan dien je deze te malen zodat ie bijna de textuur van poedersuiker verkrijgt. Dan zal ie wel mooi oplossen.
Groetjes,
Soumia
Lijkt me heerlijk! Ik houd van kokos, maar kokoscake is vaak droog. Kan ik deze ook in een brownievorm bakken, of moet ik dan de hoeveelheden aanpassen?
Hey José,
Klopt maar doordat je deze cake wat langer laat bakken in de oven op een lager temperatuur dan gewoonlijk, dan zul je merken dat deze een cake niet droog zal zijn.
Ik raad om een broodvorm te gebruiken mocht je deze ter beschikking hebben. Is het een 18×18 brownie bakvorm? Dan zou ik de ingrediënten halveren.
Heel veel groetjes,
Soumia
Hallo Soumia, ik kon niet wachten 😊 Ik heb 1/3 van het recept gebruikt en gebakken in een ronde springvorm van 16 cm. Baktijd 35 minuten. Heerlijk! Totaal niet droog, ook niet na 2 dagen
Hi Soumia, bedankt voor t delen.
Kan je deze cake ook een dag van te voren maken? 🤗
Hi Souad,
Heel graag gedaan!
Ja dat kan zeker! Ik zou alleen het glazuur op de dag zelf maken.
Groetjes,
Soumia
Shokran!! Hoeveel cm is je bakvorm?
Hi Sou,
Als ik ruw mag inschatten dan denk ik rond de 22cm. Ik heb helaas de juiste afmetingen niet ter beschikking.
Groetjes,
Soumia