Thaise kokoscurry met rijst

door Soumia

Dit heerlijk gerechtje is snel klaar en erg lekker. Mijn interesse in curry gerechten wordt alsmaar groter! De aroma en de smaken die vrijkomen na het maken van curry, zorgen voor zoveel smaak in het gerecht.  De combinatie van kokos en curry is ook yummy! Probeer het eens uit en maak kennis met de Thaise keuken!

PsProbeer voor dit gerecht rode currypasta te bemachtigen. Dit is een klassieker uit de Thaise keuken. Momenteel is dit product verkrijgbaar in heel wat grote supermarkten (Albert Heijn etc.) en in de meeste Oosterse voedingszaken en supermarkten.

INGREDIËNTEN

  • 500g kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel curry poeder
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder of verse gember (fijngehakt)
  • 200ml kokosmelk
  • 3 eetlepels rode currypasta
  • 2 eetlepels limoensap (optioneel)
  • Halve eetlepel maizena samen met 2 eetlepels water, gemengd tot een papje
  • Handjevol peterselie en koriander, grofgehakt

BEREIDINGSWIJZE

  • Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan.
  • Voeg de blokjes kipfilet toe aan de pan.
  • Vervolgens voeg je de curry poeder, de fijngehakte knoflook en gember toe aan de kipfilet. Meng alles goed samen en laat het bakken voor 5 à 8min.
  • Giet vervolgens de kokosmelk hieraan toe, meng het goed met de kip en laat deze voor 5 à 8min inkoken.
  • Voeg daarna de currypasta toe en roer deze goed samen in de saus.
  • Meng in een kleine kom de maizena samen met het water totdat je een papje verkrijgt.
  • Giet deze in de saus en roer alles mooi samen.

  • Laat het nog voor een aantal minuten koken en werk het af met verse koriander of peterselie en een beetje limoensap.
  • Serveer de kokoscurry samen met rijst en eventueel “naan” brood.
  • Je kan de rijst met curry serveren in een bord of in een kokosnoot. Het ziet er leuk uit en je kan ook nog eens genieten van verse kokos.
  • Eet smakelijk en geniet!

You may also like

2 reacties

Nadyah 23 februari 2020 - 11:05

Ik heb deze een paar dagen geleden gemaakt en was SUPER LEKKER! De rode curry was helaas uitverkocht bij de AH dus heb Rode Panang gehaald.
Weet niet of de smaak dan anders was maar dit vond ik al héérlijk. Zelfs mijn man zei dat we niet meer naar de Thai hoeven…. haha. Dank je voor het delen en ga zo door. Heel benieuwd naar de rest van je recepten ❤

Reply
Soumia 1 maart 2020 - 20:19

Oh geweldig! Zo leuk om dit te lezen, ik ben blij dat jullie ervan hebben genoten.
Ik hoop dat ik je nog meer kan inspireren!

Liefs,

Sou

Reply

Laat een reactie achter