Het kookboek

Na jarenlang recepten te delen op de website, werd de schreeuw naar KeukenvanSou het kookboek ook steeds luider onder veel mensen. Ik kreeg regelmatig de vraag of er al een kookboek was? ‘Nog niet.. ’, was dan mijn antwoord (met een hele sterke nadruk op ‘nog’). Ik wilde niet zomaar een kookboek uitbrengen, het moest echt anders zijn dan alle andere standaard kookboeken.

Ik ben zelf iemand die kookt en bakt op basis van hoe ik mij op dat moment voel. Is het hartje winter met koude temperaturen en wil ik het liefst onder een dekentje kruipen op de bank, dan maak en eet ik het liefst comfort food. Heb ik een lange dag gehad en is mijn tank bijna leeg, dan ga ik voor de snelle (en lekkere!) recepten. Als ik met food herinneringen verlang naar vroeger en kies ik nostalgische recepten die mij terug de tijd in kunnen brengen. Met andere woorden, mijn mood bepaalt vaak wat ik in de keuken maak. Ik wilde dit dan ook bereiken met mijn kookboek. Hoe leuk zou het zijn om lezers te begeleiden naar recepten waar zij op dat moment écht voor in de mood zijn! Zo past elk recept op dat moment perfect bij iemands behoefte. Dat zou het koken en bakken toch veel leuker en persoonlijker maken?!
 
Schrijven, testen, aanpassen & repeat. Dit cirkeltje ging vele honderden malen gedurende een aantal jaar rond om mijn kookboek dan eindelijk te realiseren! Na al het harde werk, ging het opeens allemaal snel. Voordat ik het wist, had ik een proefversie met een harde kaft in mijn hand. Het gevoel van een meisjesdroom wat eindelijk uitkwam, was onbeschrijfelijk. Ik heb normaal een mond vol eten (hihi foodie life) maar nu zat ik met een mond vol tanden. Keuken van Sou, het kookboek was eindelijk realiteit!

Wat maakt het Keuken van Sou kookboek anders?

Kookboeken wat je normaal kent hebben een standaard indeling; ontbijt, voorgerecht, hoofdgerecht, etc. Bij Keuken van Sou het kookboek zal jouw mood de wegwijzer zijn naar het recept waar jij op dat moment zin hebt. Lees en laat jouw gevoel jou leiden naar de uiteindelijke bestemming: yummy!
 
70 recepten uit alle hoeken van de wereld vormen allemaal jouw opties om uit te kiezen. Naast eten vind ik humor erg belangrijk. Bij elk recept, heb ik daarom een poging gedaan om jou met een glimlach de keuken in te sturen. Hoe? Door elk recept met een vleugje humor te introduceren!
 
Wat zou jij van het kookboek vinden? Haal het snel in huis en oordeel zelf!