
– Hoofdgerechten-
Koreaanse wok met biefstuk en paksoi

Photography by sihamdaily.nl
Koreaanse wok met biefstuk en paksoi: een snelle en smaakvolle twist!
Laatst was ik op zoek naar een manier om een traditioneel Koreaanse wok met biefstuk te maken, maar dan zonder de Koreaanse chili pasta ‘gochujang’. Als je bekend bent met de Koreaanse keuken, weet je dat gochujang een intense, pittig-zoete smaak heeft die gerechten meteen een herkenbare kick geeft. Helaas bevat het ook vaak wat alcohol, wat ik vanwege religieuze redenen vermijd.
Na wat experimenteren vond ik een combinatie die er verrassend dicht in de buurt komt: een mix van sriracha, honing en een paar snufjes chilivlokken. Het resultaat? Een zelfgemaakte wokschotel die net zo pittig en zoet is als de originele versie, en perfect alcoholvrij!
Deze Koreaanse wok met malse biefstukreepjes en knapperige paksoi zet je in no-time op tafel. De dun gesneden biefstuk neemt heerlijk de marinade op, met een vleugje paprikapoeder, sriracha en een scheutje sojasaus. Samen met de groenten, waaronder ui, wortel en frisse paksoi, wordt het een smakelijke roerbakschotel met textuur en pit. Het geheime ingrediënt hier is de oestersaus, die samen met sojasaus en een snufje sesamolie de saus diepgang geeft.
En het fijne aan deze Koreaanse roerbak? Het is snel, makkelijk en perfect als je zin hebt in iets speciaals zonder uren in de keuken te staan. Ideaal voor een drukke doordeweekse avond of om indruk te maken op je gezelschap zonder stress!

KOREAANSE WOK MET BIEFSTUK EN PAKSOI
Deze Koreaanse wok met biefstuk en paksoi is een makkelijk gerecht vol verrassende smaken! Malse biefstuk en knapperige paksoi worden gewokt in een heerlijke mix van sojasaus, knoflook en gember. Binnen no-time zet je een verrassend gerecht op tafel dat iedereen blij maakt!
Ingredients
Voor de steak:
- 400 g biefstuk of ribeye in heel dunne reepjes gesneden
- 1 eetlepel maïzena
- ½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels sriracha
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels sojasaus
Voor de saus:
- 60 ml oestersaus
- 60 ml heet water
- 1 blokje runderbouillon blokje
- 50 ml sojasaus
- 1 theelepel ketjap manis
- 1 theelepel rijstazijn
Voor de groenten:
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 grote ui in dunne plakjes
- 3 teentjes knoflook grof gehakt
- 1 wortel in dunne reepjes
- 3 lenteuitjes in lange stukken gesneden
- 1 theelepel sesamolie
- Handvol paksoi
- 1 theelepel sesamzaadjes
Instructions
Voor het vlees:
- Plaats het gesneden vlees in een ruime kom en voeg hieraan de bakpoeder, maïzena, sriracha, honing, paprikapoeder en sojasaus toe.
- Laat dit 10 minuten marineren in de koelkast.
Voor de saus:
- Roer alle saus ingrediënten (oestersaus, water en runderbouillonblokje, sojasaus, ketjap manis en rijstazijn door elkaar in een kom. Zet apart.
Voor de wok:
- Verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan of een wok op middelhoog vuur.
- Voeg het gemarineerde vlees toe en spreid het zo veel mogelijk uit. Laat het 2 minuten zonder te roeren bakken, zodat het mooi bruin wordt.
- Haal ze uit de pan, leg ze op een bord en laat ze even rusten.
- Voeg de ui en wortel toe en bak ze ongeveer 1 minuut. Voeg de knoflook toe en bak voor 20 tal seconden mee.Doe het gemarineerde vlees terug in de pan en roer daarna door. Bak nog een minuutje ongeveer.
- Voeg de saus toe en roer goed door zodat alles bedekt is met de saus.
- Voeg de lenteui, de paksoi en de sesamolie toe en roerbak kort mee.
- Werk het af met sesamzaadjes en serveer met gekookte rijst.
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!