Diner – January 25, 2023

Krachel (Marokkaanse melkbroodjes)

Krachel (Marokkaanse melkbroodjes)

Laat de auto staan, je hoeft niet te tanken, geen urenlange ritten want wij gaaan vandaag op brooodtrip🤭😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Want check deze heeeerlijke zoete Marokkaanse broodjes🤤. Heerlijk zacht en na een bite smelt het zowat in de mond met een zoete nasmaak😋. Schenk er een glaasje attay (Marokkaanse thee) bij en jouw sweet party is compleet💯. Trouwens ook gewoon lekker voor bij de koffie😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Krachel

5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 220 ml melk lauwwarm
  • 80 g suiker
  • 5 g droge gist
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 1 eiwit
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 7 g bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 500 g tarwebloem
  • zonnebloemolie voor in te vetten

Instructies
 

Vormen van het deeg:

  • Plaats de melk, de suiker en de droge gist in een ruime kom.
  • Roer deze samen met behulp van een garde.
  • Dek de kom af met plastiek folie of met een theedoek. Laat dit nu rusten voor 5min.
  • Na 5min verwijder je de folie of de theedoek. Voeg nu de zonnebloemolie, het eiwit, de vanillesuiker, de bakpoeder en het zout toe. Roer dit weer samen met een garde.
  • Voeg nu beetje bij beetje de bloem toe. Doe dit eerst met een garde en stap daarna over naar je handen. Zo kan je het deeg mooi samen kneden.
  • Vorm het deeg tot een bal en plaats deze in de kom. Smeer de bovenkant van de deegbal in met een dun laagje zonnebloemolie zodat er geen korst zal vormen op het deeg.
  • Dek de kom weer af met plastiek folie of een theedoek en laat het rijzen op een tochtvrije ruimte voor 1 uur. Ik plaats de kom altijd in de oven (die uitgeschakeld is).

Vormen van de broodjes:

  • Na het rijzen van het deeg, is het tijd om deegballen te vormen.
  • Vet je handen in met zonnebloemolie zodat het deeg niet zal blijven plakken.
  • Vorm ballen van ongeveer 65g per bal. Handig om ze af te wegen zodat alle broodjes even groot zijn. Je zal dan 14 deegballen kunnen vormen.
  • Plaats de deegballen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg dat je wat ruimte tussen de balletjes laat. Ik heb 2 ovenplaten moeten gebruiken zodat ze allemaal passen.
  • Duw de deegballen zachtjes plat (zie stappenfoto onderaan).
  • Dek het geheel af met een theedoek en laat het nogmaals rijzen voor 20min.
  • Na het rijzen smeer je de deegballen in met 1 eigeel + 2 eetlepels melk. Meng deze 2 samen en gebruik dit om je broodjes mee in te smeren.
  • Strooi als laatste wat geroosterde sesamzaadjes over de broodjes.

Afbakken van de broodjes:

  • Bak de broodjes af in een voorverwarmde oven op 200° voor 13 à 15min. Zodra ze mooi goudbruin worden, verwijder je ze uit de oven.
  • Dek ze onmiddellijk af (nu ze nog warm zijn) met een theedoek zodat ze lekker zacht blijven.
  • Geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

1 thought on “Krachel (Marokkaanse melkbroodjes)

Laat een reactie achter

Rating recept