Diner – January 25, 2023
Linguine met een pittige knoflook botersaus
Linguine met een pittige knoflook botersaus
Ben jij ook gek op alles waar lekker veel knoflook in zit?😍 Krijg je er niet genoeg van?🤤 Als een recept zegt 2 teentjes, ben je dan ook op jouw teentjes getrapt😠 en verdubbel je die hoeveelheid? Dan ben jij mijn knoflook-alike👭🏻🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Want deze heeeerlijke pittige knoflook linguine is onweerstaanbaar!😱😍 Zoooo suuper romig ook dat je er gewoon niet genoeg van gaat krijgen🤤. Met een paar basis ingrediënten kun je dit vanavond al serveren😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nu we toch niet meer onder de mensen komen, maakt het stink effect helemaal niks meer uit dus leeeef je helemaal uit met dit recept😏🤭 #instinkertje
Linguine met een pittige knoflook botersaus
Ingrediënten
- 200 g linguine of pasta naar keuze
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 g boter
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel chili flakes of chili poeder
- 2 eetlepels ketjap manis zoet
- 1 theelepel lichte sojasaus
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- handjevol lente uitjes grof gesneden
- extra Parmezaanse kaas
Instructies
- Zet een pan water op en kook de linguine volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit een ruime pan met olijfolie en bak hierin de knoflook goudbruin. Zorg dat het vuur op een lage stand staat zodat de knoflook niet zal verbranden.
- Voeg vervolgens de boter toe en de chili flakes. Meng alles goed samen totdat de boter volledig gesmolten is.
- Giet daarna de sojasaus en de ketjap manis erbij. Roer alles samen en breng het op smaak met zout.
- Voordat je de linguine afgiet, plaats je ongeveer 50ml van het pasta water opzij in een kommetje.
- Voeg de linguine toe aan de saus en meng alles goed samen totdat de saus goed opgenomen is in de linguine.
- Giet dan het pasta water in de pan en meng alles goed samen zodat het lekker romig wordt. Dit doe je op een laag vuurtje.
- Strooi dan de Parmezaanse kaas erbij en roer alles goed samen. Proef en breng indien nodig op smaak met zout.
- Serveer de pasta met de lente uitjes en extra Parmezaanse kaas.
- Geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!