0

Winkelwagen

Diner – January 25, 2023

Linguine met een pittige knoflook botersaus

Linguine met een pittige knoflook botersaus

Ben jij ook gek op alles waar lekker veel knoflook in zit?😍 Krijg je er niet genoeg van?🤤 Als een recept zegt 2 teentjes, ben je dan ook op jouw teentjes getrapt😠 en verdubbel je die hoeveelheid? Dan ben jij mijn knoflook-alike👭🏻🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Want deze heeeerlijke pittige knoflook linguine is onweerstaanbaar!😱😍 Zoooo suuper romig ook dat je er gewoon niet genoeg van gaat krijgen🤤. Met een paar basis ingrediënten kun je dit vanavond al serveren😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nu we toch niet meer onder de mensen komen, maakt het stink effect helemaal niks meer uit dus leeeef je helemaal uit met dit recept😏🤭 #instinkertje

Linguine met een pittige knoflook botersaus

Ingrediënten
  

  • 200 g linguine of pasta naar keuze
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 g boter
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel chili flakes of chili poeder
  • 2 eetlepels ketjap manis zoet
  • 1 theelepel lichte sojasaus
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • handjevol lente uitjes grof gesneden
  • extra Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Zet een pan water op en kook de linguine volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit een ruime pan met olijfolie en bak hierin de knoflook goudbruin. Zorg dat het vuur op een lage stand staat zodat de knoflook niet zal verbranden.
  • Voeg vervolgens de boter toe en de chili flakes. Meng alles goed samen totdat de boter volledig gesmolten is.
  • Giet daarna de sojasaus en de ketjap manis erbij. Roer alles samen en breng het op smaak met zout.
  • Voordat je de linguine afgiet, plaats je ongeveer 50ml van het pasta water opzij in een kommetje.
  • Voeg de linguine toe aan de saus en meng alles goed samen totdat de saus goed opgenomen is in de linguine.
  • Giet dan het pasta water in de pan en meng alles goed samen zodat het lekker romig wordt. Dit doe je op een laag vuurtje.
  • Strooi dan de Parmezaanse kaas erbij en roer alles goed samen. Proef en breng indien nodig op smaak met zout.
  • Serveer de pasta met de lente uitjes en extra Parmezaanse kaas.
  • Geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

[mailpoet_form id=”4″]

Laat een antwoord achter

Rating recept