
Diner – January 25, 2023
Linguine met een pittige knoflook botersaus

Linguine met een pittige knoflook botersaus
Ben jij ook gek op alles waar lekker veel knoflook in zit?š Krijg je er niet genoeg van?š¤¤ Als een recept zegt 2 teentjes, ben je dan ook op jouw teentjes getraptš en verdubbel je die hoeveelheid? Dan ben jij mijn knoflook-alikešš»š¤
ā ā ā ā ā ā ā ā
Want deze heeeerlijke pittige knoflook linguine is onweerstaanbaar!š±š Zoooo suuper romig ook dat je er gewoon niet genoeg van gaat krijgenš¤¤. Met een paar basis ingrediĆ«nten kun je dit vanavond al serverenš
ā ā ā ā ā ā ā ā
Nu we toch niet meer onder de mensen komen, maakt het stink effect helemaal niks meer uit dus leeeef je helemaal uit met dit receptšš¤ #instinkertje

Linguine met een pittige knoflook botersaus
Ingrediƫnten
- 200 g linguine of pasta naar keuze
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 g boter
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel chili flakes of chili poeder
- 2 eetlepels ketjap manis zoet
- 1 theelepel lichte sojasaus
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- handjevol lente uitjes grof gesneden
- extra Parmezaanse kaas
Instructies
- Zet een pan water op en kook de linguine volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit een ruime pan met olijfolie en bak hierin de knoflook goudbruin. Zorg dat het vuur op een lage stand staat zodat de knoflook niet zal verbranden.
- Voeg vervolgens de boter toe en de chili flakes. Meng alles goed samen totdat de boter volledig gesmolten is.
- Giet daarna de sojasaus en de ketjap manis erbij. Roer alles samen en breng het op smaak met zout.
- Voordat je de linguine afgiet, plaats je ongeveer 50ml van het pasta water opzij in een kommetje.
- Voeg de linguine toe aan de saus en meng alles goed samen totdat de saus goed opgenomen is in de linguine.
- Giet dan het pasta water in de pan en meng alles goed samen zodat het lekker romig wordt. Dit doe je op een laag vuurtje.
- Strooi dan de Parmezaanse kaas erbij en roer alles goed samen. Proef en breng indien nodig op smaak met zout.
- Serveer de pasta met de lente uitjes en extra Parmezaanse kaas.
- Geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!