Loempia broodjes

door Soumia

Weet je nog toen ik de mini visbastilla maakte? Het was ongeveer 2 jaar geleden EN het was 1 van mijn eerste Marokkaanse gerechten die ik plaatste op de blog.

Ik besloot om dit keer een “niet-traditionele” mini bastilla te maken, dus koos ik ervoor om het te maken met loempiavellen in plaats van filo, omdat filo delicater is en meer aandacht en tijd vereist. En echt, de loempiavellen smaken net zo goed.Ik Het bracht de traditionele bastilla naar een heel ander niveau, ik vond het geweldig!

Het recept dat ik vandaag met je deel, is de definitieve versie van mijn moderne visbastilla (de mini versie). Naast het veranderen van de traditionele visbastilla, probeerde ik ook een manier te vinden om het recept veel sneller te maken omdat tijd en gemak ertoe doen.

Neem je smaakpapillen mee op een Marokkaans avontuur en probeer deze heerlijke geurige loempiabroodjes !!

Fijne Ramadan!!

BEKIJK HIER DE VIDEO VAN DE LOEMPIA BROODJES:

INGREDIËNTEN

  • 1 pak loempiavellen
  • 1 pak visfilet (kabeljauw bijv.), grof gesneden
  • 1 pakje surimi, kleine blokjes gesneden
  • 1 rode + 1 groene paprika, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • bosje peterselie, fijngehakt
  • 1 handjevol Mihoen (Chinese vermicelli)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • zout en peper naar smaak
  • halve eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 blokje vis of groentenbouillon
  • 100ml gesmolten boter (voor het insmeren van de loempiavellen)
  • 100ml zonnebloemolie (voor het insmeren van de loempiavellen)
  • Eigeel voor het sluiten van de broodjes

BEREIDINGSWIJZE

VULLING

  • In een grote pan, verwarm de zonnebloemolie en voeg de paprika en knoflook toe. Laat het voor een aantal minuten op een matig vuur staan totdat de paprika zachter is geworden.
  • Voeg vervolgens de grof gesneden visfilet en surimi toe. Meng alles goed samen.
  • Voeg de paprikapoeder, zout en peper toe en verkruimel het blokje bouillon erbij.
  • Giet het citroensap erbij en meng alles goed samen.
  • Laat alles op een matig vuurtje bakken totdat de vis gaar is en de vloeistof verminderd is.
  • Ondertussen kan je de mihoen in kokend water gaar laten worden. Wanneer het gaar is, doe je deze in een vergiet. Knip vervolgens met behulp van een schaar de mihoen in kleine stukjes.
  • Voeg de mihoen toe aan de vis en groenten. Meng alles goed samen.
  • Plaats de vulling in een kom en laat deze volledig afkoelen.

VORMEN VAN DE LOEMPIA BROODJES

  • Meng de gesmolten boter en zonnebloemolie samen met behulp van een garde.
  • Plaats de loempiavel op een diep rond bord en bestrijk deze aan beiden kanten met het mengsel van gesmolten boter en zonnebloemolie.
  • Plaats in het midden 2 eetlepels van de visvulling.
  • Vorm buideltjes van het deeg en bind deze vast door 1 keer te draaien. Plooi vervolgens het resterend deeg over het broodje tot de vorm van een roos (zie video voor instructies).
  • Smeer op de achterkant van de broodjes een beetje eigeel zodat de randen goed gesloten zijn.
  • Plaats de broodjes op een ingevette bakplaat en bestrijk ze nogmaals met gesmolten boter. Bak ze voor ongeveer 20min in een oven van 200° of totdat ze goudkleurig zijn.

You may also like

6 reacties

Sonja 21 mei 2018 - 14:16

Kan ik het ook maken met bv kip of gehakt?

Reply
Soumia 21 mei 2018 - 18:41

Hi Sonja,

Dat kan zeker! Lijkt mij heerlijk.

Liefs,

Soumia

Reply
choumicha 23 mei 2018 - 16:03

welke loempiavellen gebruik je? die van 40 of 50.

Reply
Soumia 24 mei 2018 - 14:20

Hi Choumicha,

Ik gebruik die van 40.

Liefs,

Soumia

Reply
Amber 8 mei 2019 - 15:10

Waarmee kan ik het eigeel vervangen?

Reply
Soumia 8 mei 2019 - 21:37

Hi Amber,

Je kan het eigeel vervangen met een mengeling van bloem en water. Zorg dat het niet te vloeibaar is maar ook niet te dik, zo kan de cornflakes er goed aan plakken🤗

Reply

Laat een reactie achter