Deze schattige loempia pakjes hebben jullie wel vaak zien voorbij komen. Wat blijft dit toch een heerlijk hapje! Het leukste hieraan is, is dat je zo erg kan variëren met dit hapje. Of je nu van vis houdt, kip of enkel groenten, met dit hapje kan je echt alle kanten uit! Mijn lievelingsvulling blijft toch wel kip en groentjes, yum! Ook heel leuk om op bezoek mee te nemen en nu met de ramadan is dit het ideale hapje! Zoals je al aan de naam kan afleiden is het gemaakt van loempia vellen. Het scheelt je dus heel wat werk ipv je eigen deeg te kneden etc. Dit recept is ook zeer gevraagd door jullie dus laten we eraan beginnen!
Wat heb je nodig?
- 1 pak loempiavellen
- 1 kippenborst in kleine stukjes gesneden
- 1 zak roerbakmix (naar keuze)
- 1 à 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel curcuma
- scheutje olijfolie
- bosje gehakte peterselie
- chinese vermicelli (optioneel)
Mengsel:
- 3 eieren
- 200ml melk
- 50ml olie
Giet een beetje olijfolie in een verhitte pan en doe hier je kip in. Zorg ervoor dat je de kippenborst in kleine stukjes snijdt. Voeg daarna de groente en knoflook eraan toe. Blijf roeren totdat alles gaar wordt. Vervolgens voeg je alle kruiden toe en je sambal. Als laatste doe je er je verse peterselie bij.
Ondertussen kook je de vermicilli in kokend water totdat deze gaar is. Deze giet je af in een vergiet en voeg je toe aan de vulling. Roer alles goed door en plaats je vulling in een aparte kom zodat deze goed afkoelt.
Maak ondertussen het mengsel waarmee je de loempia vellen gaat smeren. Klop de eieren los en voeg de overige ingrediënten van het mengsel toe. Klop dit met de garde zodat alles goed gemengd is.
Pak een loempia vel en smeer deze royaal aan beide kanten helemaal in met het mengsel, gebruik hiervoor een kwast. Pak nu ongeveer 1 à 2 eetlepels van je vulling en leg dit in het midden van je loempia vel.
Vouw de onderste flap naar het midden toe over je vulling heen en doe dit ook met de bovenste flap. Nu heb je een rechthoek met in het midden vulling wat afgedekt is. Nu vouw je rechterkant naar het midden toe over je vulling heen. Draai het pakketje voorzichtig om en vouw de andere kant ook naar binnen toe.
Je pakketje is helemaal klaar! Schattig toch haha? Werk nu je vulling en loempia vellen zo af. Zet elk pakketje dat je af hebt op een schaal en bedek deze met een plastiek folie of keukendoek zodat ze niet droog worden.
Pak nu een koekenpan en bak de loempia pakketjes zonder olie of boter aan beide kanten goudbruin. Het mengsel bevat namelijk al olie.
Probeer deze warm te serveren maar koud zijn ze ook best lekker hoor! Deze vulling raad ik je zeker aan, super lekker! Geniet ervan!
16 reacties
االله اعتك صح ??
Salaam
Wat voor soort roerbakmix heb jij gebruikt?
Mvg missy
Wa alaykoum salam! Ik gebruik de mix voor de wok (sojascheuten, paprika, prei en witte kool). Je kan natuurlijk verschillende gebruiken zolang er maar sojascheuten inzitten want dat behoort tot een loempia vind ik persoonlijk..
Salaam een vraagje als je die loempiapakketjes van te voren maakt en nog nie afbak is dat dan erg
Wa alaykoum Samia,
Dat is helemaal niet erg. Zorg er gewoon voor dat je ze bedekt met een plastiek folie zodat ze niet uitdrogen. Ik raad je ook aan om ze niet op elkaar te plaatsen want anders zullen ze plakken aan elkaar. Je kan ze ook het beste in de koelkast bewaren.
Ik hoop dat ik je verder heb kunnen helpen. Mocht je nog vragen hebben, mag je ze altijd hier stellen.
Liefs,
Soumia
Heel erg bedankt voor je snelle antwoord
Kan je met deze vulling ook gewone loempiaas maken? Of wil je dan echt een andere hebben? Zal het heel anders smaken dan bijv met een macaroni of nasi mix
Heyy,
Je kan met deze vulling ook gewone loempia’s maken, dat doe ik meestal ook. Super lekker!
Mocht je nog vragen hebben, mag je ze hier altijd stellen.
Liefs,
Soumia
Salaam Soumia, zijn eieren verplicht bij dit recept. Ben helaas allergisch voor eieren.
Wa alaykoum salam Dina,
Je kan de eieren weglaten, dit is geen enkel probleem.
liefs,
Soumia
Hoi ik heb helaas geen melk in huis, kan ik dit vervangen?
Hey Miriam,
Je kan het weglaten maar dan zijn de pakketjes wel iets krokanter.
Liefs,
Soumia
Hi! Ziet er heerlijk uit.
Wil een deel het liefste invriezen, maar kan ik ze dan beter al bakken of juist niet? Liefs Sara
Hi Sara,
Beiden werken prima! Ik vries ze meestal in wanneer ze nog niet gebakken zijn. Zorg er wel voor dat wanneer je ze in een vershouddoosje plaats dat je telkens een laagje plastiek folie tussen de pakjes plaatst, zo zullen ze niet aan elkaar plakken.
Mocht je nog vragen hebben, mag je ze hier altijd stellen.
Liefs,
Soumia
Ziet er heerlijk uit. Heb je chineese roerbakmic gebruikt van 400 of meer?
Is de kipmengsel die je klaargemaakt hebt wel genoeg voor 40vellen??
Hii,
Ik zou 2 kipfilets gebruiken als je alle 40 vellen wilt gebruiken en roerbakmix van 400 is voldoende.
Liefs,
Soumia