0

Winkelwagen

– Toetjes –

Lotus Biscoff toetje

Lotus Biscoff koekjes, ken je die? Vandaag maken we van koekjes een toetje, dus are you up to the challenge? Maak jij jezelf gelukkiger in 3 seconden? Hoe toetje dat nou?

Ik ga je blij maken met dit heerlijke Lotus Biscoff toetje. So much happiness in a glass! Zet je lepel erin en zoek het tot op de bodem uit. Haal het omhoog en je graaft er een heerlijke romige hap uit; puur geluk dankzij de crunchy bite van de Lotus kruimels.

Ga jij liever voor een ander toetje, zoals Nutella tiramisu, Cheesecake parfait of Firni? Wacht dan niet langer en zoek direct jouw lievelingsrecept op.

Wat is Lotus Biscoff?

Deze knapperige koekjes zijn wereldwijd geliefd, vanwege hun authentieke smaak en crunchy structuur. Ze lijken wat op speculaas en komen oorspronkelijk uit België, waar ze in 1932 werden uitgevonden door de familie Boone. De naam Biscoff is een samenvoeging van biscuit en coffee. Ideaal, want ze werden en worden vaak geserveerd bij een goede kop koffie.

Lotus Biscoff toetje

Lotus biscoff toetje

Dit no-bake recept is een must-do, wat mij betreft. Het is eenvoudig om te maken, maar oeioeioei, wat is het lekker! Volg onderstaand stappenplan en geniet van de crunch die je proeft bij het opsmikkelen. Enjoy!
5 van 2 stemmen
Porties 4

Ingrediënten
  

Voor de bodem

  • 120 g Lotus koekjes gemalen
  • 75 g boter gesmolten

Voor de vulling

  • 250 g mascarpone
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels Biscoff spread smooth
  • 200 ml koude slagroom min. 35% vet

Voor de afwerking

  • 2 volle eetlepels Lotus Biscoff gesmolten
  • gemalen lotus koekjes
  • 4 Lotus koekjes

Instructies
 

De bodem

  • Plaats de koekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
  • Smelt de boter en giet deze geleidelijk toe aan de verkruimelde koekjes. De verhouding van koekjeskruimels en gesmolten boter kan verschillen naargelang het soort koekje je gebruikt. Voeg daarom beetje bij beetje de gesmolten boter toe totdat je de juiste structuur verkrijgt.
  • Mocht je koekjesbodem te nat zijn, dan kan je er extra koekjes bij verkruimelen. Mocht het te droog zijn dan kan je er nog gesmolten boter bij gieten.
  • Verdeel de koekjeskruimels over de glazen.

De vulling

  • Haal de mascarpone aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt en op kamertemperatuur is.
  • Schep de mascarpone in een kom. Voeg hier de vanillesuiker, de suiker en de Lotus Biscoff spread aan toe. Mix alles goed samen met een handmixer of garde.
  • Giet vervolgens de slagroom erbij en blijf kloppen totdat het volledig stijf wordt. Zorg dat de slagroom heel koud is en opklopbaar is (minimum 35% vetgehalte). Dit zorgt ervoor dat de slagroom zeker mooi zal opstijven.
  • Plaats het beslag vervolgens in een spuitzak (optioneel).
  • Neem je serveerglazen erbij en spuit het beslag bovenop de koekjesbodem.
  • Mocht je geen spuitzak hebben kan je het ook met een lepel scheppen in de glazen. Een spuitzak zorgt voor een nette afwerking.
  • Maak de bovenkant glad met een lepeltje.
  • Dek de glazen af en plaats ze in de koelkast voor minimum 6u. Ik raad aan om ze de hele nacht in de koelkast te houden, zo smaken ze veel beter!

De afwerking:

  • Haal de toetjes uit de koelkast en giet in elke glas de gesmolten Biscoff.
  • Werk af met de Lotus kruimels en een Lotus koekje.
  • Geniet!
Trefwoord biscoff, lekkerensimpel, lotus, lotusbiscoff, makkelijkerecepten, nobake, speculoos, toetje, toetjes

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

2 gedachten over “Lotus Biscoff toetje

Laat een antwoord achter

Rating recept