Luchtige monchou cake

door Soumia

STOPPP foodiess en neem even de tijd om deze heeeerlijke monchou cake te bekijken😍. Wie wilt een stukje van deze cake? Dan stuur ik het je via ‘E-meel’ 🤭
Deze monchou twist aan de cake heeft het zooooo freakinnn’ moisty en luchtig gemaakt🤤. Elke bite smelt gewoon op je tong, een slokje thee erachter aan is niet eens meer nodig😅
Het is erg simpel te maken dus komopp en let’s bake the world a better place❤🌍

INGREDIËNTEN

  • 200g bloem
  • 150g monchou of roomkaas
  • 100g suiker
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 180ml melk
  • 150ml zonnebloemolie
  • snufje zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Vet je bakvorm goed in met wat boter. Voeg dan een lepel bloem toe en tik zachtjes tegen de vorm aan tot de bloem in een gelijke laag over je bakvorm verdeeld is. Schud daarna de resterende bloem van je bakvorm weg.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een ruime kom. Meng alles goed samen met een spatel.
  • Klop de monchou samen met de suiker en vanillesuiker in een andere kom. Zorg ervoor dat de monchou op kamertemperatuur is zodat deze lekker zacht is en zo ook gemakkelijk is om te mixen.
  • Mix het geheel voor ongeveer 5min op een middelhoge stand van je handmixer. Je zult merken dat het heel fluffy wordt. Het kan zijn dat de monchou korreltjes zal vormen maar daar moet je niets van aantrekken. Doe lekker verder, je bent goed bezig!
  • Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Na het toevoegen van elk ei, wissel je het af met 1 eetlepel van het bloemmengsel. Dus eerst voeg je het ei toe, daarna 1 eetlepel bloem. Je mixt het kort samen met een handmixer en dan voeg je weer het ei toe, daarna 1 eetlepel bloem. Dit blijf je doen totdat je alle eieren hebt toegevoegd. Het resterende bloem mag je daarna in één keer toevoegen.
  • Meng alles samen met behulp van een spatel. Zo worden alle ingrediënten goed opgenomen.
  • Als laatste voeg je de melk en de zonnebloemolie toe en mix je het weer even kort samen. Ziet er al goed uit hé!
  • Giet het beslag erna in de bakvorm. Plaats het in een voorverwarmde oven op 180° voor 55min of totdat het gaar en mooi goudbruin wordt. De gaarheid kan je testen met behulp van een satéprikker. Prik deze in de cake, komt de satéprikker er droog uit dan is de cake gaar.
  • Als je merkt dat de cake sneller goudbruin wordt, bedek de bovenkant dan met aluminiumfolie.
  • Wanneer de cake gaar is, laat deze dan afkoelen voor 20min. Ga voorzichtig met een mes langs de cake, plaats er een bord bovenop en draai de cake om.
  • Laat deze nu volledig afkoelen.
  • Verwarm ondertussen de abrikozenjam in een kleine pan en voeg het water of oranjebloesemwater hieraan toe. Meng het goed samen en laat het voor 2min al roerend koken. Wat een heerlijke geur!
  • Wanneer de cake gaar is, smeer je deze in met de abrikozenjam mengsel. Smeer zowel de zijkanten als de boven kant van de cake in met dit mengsel.
  • Werk de cake af met gehakte nootjes (optioneel).
  • Serveer met een kopje thee/koffie en geniet!

 

You may also like

6 reacties

Seny 4 oktober 2019 - 10:31

Omg.. dit ga ik vandaag maken😍 wat een super handige en leuke kookblog. Volg je ook op Instagram. Prachtige foto’s en heerlijke recepten🤗

Reply
Soumia 6 oktober 2019 - 15:16

Aaah super lief, dank je wel!! Ik ben blij dat je hiervan geniet xx

Liefs,

Soumia

Reply
Zakia 4 oktober 2019 - 12:19

Hoi Soumia,
Wanneer doe je de olie erbij?
Mvg,

Reply
Soumia 6 oktober 2019 - 15:15

Hii Zakia,

Ik had het eerst niet erbij vermeld maar heb het gelijk aangepast. De zonnebloemolie giet je erbij samen met de melk.

Liefs,

Soumia

Reply
Imane 14 oktober 2019 - 19:36

Hi Soumia! Oven op 180 of 160 graden? Lees beiden terug in je recept!

Reply
Soumia 21 oktober 2019 - 19:09

Hii Imane!

Oh sorry dit moest 180° zijn x

Reply

Laat een reactie achter