Macaroni met gehakt op Marokkaanse wijze

door Soumia

Geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit recept voor macaroni met gehakt op Marokkaanse wijze iets voor jou! Super simpel en heel erg lekker. Door de Marokkaanse kruiden krijgt dit gerecht een heel andere smaak en ik kan je garanderen dat dit gerecht een hit zal worden thuis!

Wat heb je nodig?

  • 300g gehakt
  • 500g macaroni
  • 1 ui
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • scheutje olijfolie
  • 1 theelepel kurkuma
  • zout en peper naar smaak
  • fijngehakte peterselie
  • 800ml water

Bereidingswijze:

Zet een pan water op en kook de macaroni volgens de bereidingswijze op het pak.

Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui en gehakt aan totdat deze mooi bruin is. Voeg hierna de kruiden en fijngehakte peterselie toe.

Neem 800ml water en plaats hier de tomatenpuree in. Roer dit goed samen en giet in het in de pan samen met het gehakt.

Laat het geheel ongeveer 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Blijf hierbij wel af en toe goed roeren.

Neem de macaroni van het vuur en giet deze af. Meng de macaroni vervolgens met de gehaktsaus. Je kan hier nog heerlijke Parmezaanse of geraspte kaas overheen strooien.

Dit recept is bedoeld voor meer dan 2 personen dus je kan de ingrediënten halveren als je het voor minder dan 2 personen wilt serveren. Dit is een gerecht die ik wekelijks maak! Ik krijg er echt niet genoeg van. Velen van mijn volgers en lezers weten hoe verslaafd ik ben aan pasta haha dus het is geen wonder dat ik dit wekelijks eet!

You may also like

6 reacties

Fati 27 april 2017 - 19:25

Hallo,

Thanx voor dit recept. Ik wil het zeker eens proberen maar weet niet welke tomatenpuree je bedoeld. Die kleine geconcentreerde of grote gepureerde tomaten?

Alvast bedankt?

Reply
sou 29 april 2017 - 18:26

Heey,

Graag gedaan hoor! Ik bedoel inderdaad die kleine geconcentreerde blikjes tomatenpuree.. Laat het alvast smaken!

Reply
Renate 7 april 2018 - 15:51

Moet de saus inkoken?
Hij blijft wel erg waterig.
Heb heb nu 15 min laten pruttelen.

Reply
Soumia 8 april 2018 - 12:28

Hi Renate,

De saus moet inderdaad inkoken op een middelhoog vuurtje. Ik ben benieuwd of het jou nog gelukt is en of het natuurlijk gesmaakt heeft.

Liefs,
Soumia

Reply
Amanda 31 januari 2019 - 18:20

Het duurde bij mij ruim een half uur voor de saus was ingekookt. Ik ga volgende keer minder water toevoegen. Klopt het dat er alleen peterselie, kurkuma, zout en peper doorheen gaat? Op de fotos lijkt het net of er ook nog een ander kruid doorheen gaat. Dank!

Reply
Soumia 1 februari 2019 - 10:00

Hey Amanda,

Een half uur is inderdaad wat te lang! Ik zou volgende keer 600ml gebruiken, moest deze te dik zijn dan kan je alsnog water toevoegen.
De kruiden die ik gebruik zijn degen die bij mijn ingrediëntenlijst staan, heb er niets anders aan toegevoegd..
Was het uiteindelijk nog gelukt met het gerechtje? 🙂

Reply

Laat een reactie achter