Diner – January 25, 2023
Macaroni op Marokkaanse wijze
Macaroni op Marokkaanse wijze
Hoe gaan we deze heeeerlijke macaroni op Marokkaanse wijze noemen?🤔… Let’s call it: Mocrooooni!🇲🇦🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze super smeuïge macaroni is echt niet normaal lekker door de Marokkaanse kruiden die in de saus zitten😋. Van kleins af aan ben ik hier al heeelemaal gek op😍🤤
Macaroni op Marokkaanse wijze
Ingrediënten
- 300 g gehakt
- 1 ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 verse tomaat in blokjes gesneden
- halve courgette in blokjes gesneden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
- handjevol fijngehakte peterselie/koriander
- 500 ml water
- 500 g macaroni
Instructies
- Verhit een ruime pan met de olijf- of zonnebloemolie. Voeg de gehakt hieraan toe en breek deze los met een vork.
- Bak het gehakt totdat deze bruin en gaar wordt.
- Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe aan het gehakt. Laat deze voor 5min bakken met het gehakt.
- Voeg vervolgens de blokjes verse tomaat, blokjes courgette, tomatenpuree, curcuma en paprikapoeder toe. Meng alles goed samen en laat het verder bakken op een middelhoog vuurtje voor 8min ongeveer.
- Voeg daarna de fijngehakte peterselie/koriander toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet het water erbij en laat het voor ongeveer 20min sudderen op een laag vuurtje.
- Kook de pasta ondertussen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Giet daarna de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Meng alles goed samen.
- Serveer met geraspte kaas eventueel en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!