Mango panna cotta= heerlijkheid in een glas! Dit toetje is één en al genot, door de mango zorgt het voor een tropische smaaksensatie. Het is zo creamy en valt licht op de maag. Super lekker toetje!
Wat heb je nodig?
Voor de panna cotta:
- 250 ml ongeklopte slagroom
- 100ml melk
- 2 eetlepels suiker
- vanillearoma of extract (optioneel)
- 1 eetlepel gelatine of Agar Agar
Voor de mangopuree:
- 2 mango’s
- 2 eetlepels suiker (hangt af hoe zoet je mango is)
- 1 eetlepel gelatine of Agar Agar
Voeg de room, melk en suiker toe aan een pan. Breng het aan de kook en blijf constant roeren. Van zodra het begint te koken, plaats je het in een kom en laat je het volledig afkoelen.
Los tijdens het afkoelen 1 eetlepel gelatine of agar agar op in een klein beetje water.
Giet het gelatine mengsel in het room mengsel en roer alles goed samen. Giet gelijke hoeveelheden van het mengsel in glazen en plaats deze in de koelkast gedurende 2 uur.
Ondertussen begin je aan de mangopuree. Verwijder het vlees uit de mango’s met behulp van een lepel. Plaats deze in een blender en voeg hier de suiker aan toe. Mix deze goed samen.
Los een andere theelepel gelatine of agar agar in 2 eetlepels water op en giet het in de mangopuree. Meng deze goed samen. Als laatste voeg je de mangopuree aan de panna cotta toe en plaats je het terug in de koelkast, Laat het ongeveer een half uur opstijven.
Zo simpel is het om panna cotta te maken! Als je liever geen mangopuree wilt gebruiken dan kan je deze ook weglaten of vervangen met je lievelingsfruit zoals aardbeien etc. Geniet ervan!
10 reacties
Bedankt voor het receptje
Maar voor de agar agar is dat ook 1 eetlepel en gelatine is toch enkel te verkrijgen in blaadjes hoe kan ik daarvan 1eetlepel van nemen.
Alvast bedankt
Graag gedaan! Jaa klopt voor gelatine dien je 2 gelatine blaadjes te gebruiken x
As Salamu Alaykoum
Voor hoeveel personen is dit lieverd? ?
Wa alaykoum salaam, in zulke glazen heb ik er 4 uitgehaald maar dat hangt af van de grootte van je glazen <3
Hoi Meid, bedankt voor het recept! Ik heb de pannacotta vandaag gemaakt alleen stijft ie niet op:( ik heb em al zeker 10 uur in de koelkast. Ik heb genoeg agar agar gebruikt. Weet jij misschien waarom het mis is gegaan? Groetjes
Heey lieve meid,
Ooh dat is niet leuk om te lezen! Het opstijven heeft meestal te maken met de bindmiddel en dat is in dit geval de agar agar. Heb jij deze eerst opgelost in een beetje water totdat deze wat rubberig is geworden?
Salaam alykom.
Tbarkalah 3liek!!
Heb jij toevallig een voorbeeld van hoe je agar agar oplost en toevoegd??
Alvast bedankt voor je reactie.
wa alaykoum salaam, dank je wel lieve meid!
Ik volg eigenlijk gewoon de instructies in het pakketje haha
Salam alaikom, even een vraagje : de opgeloste gelatine of agar agar los je dus in hoeveel water? En je voegt hem pas in dat room toe wanneer de room helemaal afgekoeld is? Groetjes
Wa alaykoum salam, je kan deze oplossen in 2 eetlepels water (staat ook op de verpakking). Van zodra je de room van het vuur haalt, kan je deze al erin laten oplossen.
Liefs, Soumia.