Diner – January 25, 2023

Marmercake

Marmercake

Marmercake

Ingrediënten
  

Voor de marmercake:

  • 250 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 250 g ongezouten boter
  • 180 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • 35 g cacaopoeder

Voor de chocolade glaze:

  • 3 eetlepels cacaopoeder gezeefd
  • 125 g poedersuiker gezeefd
  • 2 à 3 eetlepels melk

Instructies
 

Voor de cake:

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Vet je bakvorm goed in met wat boter. Voeg dan een lepel bloem toe en tik zachtjes tegen de vorm aan tot de bloem in een gelijke laag over je bakvorm verdeeld is. Schud daarna de resterende bloem van je bakvorm weg.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een ruime kom. Meng alles goed samen met een spatel.
  • Klop de boter samen met de suiker en vanillesuiker in een andere kom. Zorg ervoor dat de boter zacht is, zo kan je het makkelijk mixen en zal het niet verkruimelen.
  • Mix het geheel voor ongeveer 5min op een middelhoge stand van je handmixer. Je zult merken dat het een lichtgele massa en heel fluffy wordt.
  • Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Na het toevoegen van elk ei, wissel je het af met 1 eetlepel van het bloemmengsel. Dus eerst voeg je het ei toe, daarna 1 eetlepel bloem. Je mixt het kort samen met een handmixer en dan voeg je weer het ei toe, daarna 1 eetlepel bloem. Dit blijf je doen totdat je alle eieren hebt toegevoegd. Het resterende bloem mag je daarna in één keer toevoegen.
  • Meng alles samen met behulp van een spatel. Zo worden alle ingrediënten goed opgenomen.
  • Als laatste voeg je de melk toe en mix je het weer even kort samen.

Samenstellen marmercake:

  • Schep één derde van het beslag die je zonet hebt gemixt in een andere kom. Voeg hieraan het cacaopoeder aan toe en mix deze kort samen met een handmixer. Meng alles goed samen met een spatel. Dit is je chocoladebeslag. Zet even opzij.
  • Plaats vervolgens de helft van de vanille cake beslag in de bakvorm. Verdeel deze gelijk over de bakvorm met een mes.
  • Voeg vervolgens de chocolade cake beslag boven op de vanillecake beslag. Verdeel deze weer gelijk met behulp van een mes.
  • Daarna voeg je het resterende vanillecake beslag erboven en verspreid je geheel weer gelijk met een mes.
  • Schud en tik de bakvorm rustig op je werkplek zodat het beslag goed verdeeld is over heel de bakvorm.
  • Plaats vervolgens de cake in de oven voor 40 à 50min totdat deze gaar is. Je kan dit controleren met behulp van een satéprikker. Prik deze op de dikste gedeelte van je cake. Komt de prikker droog uit dan is de cake klaar. Mocht je nog nat beslag zien op de satéprikker dan dien je deze langer te bakken.
  • Wanneer de cake gebakken is, laat je deze in de vorm zelf afkoelen voor ongeveer 15min.
  • Na 15min verwijder je de cake voorzichtig uit de vorm. Ga eerst met een mes langs de zijkanten zodat de cake er gemakkelijk uitkomt.
  • Laat de cake nu volledig afkoelen.

Voor de chocolade glaze:

  • Plaats de poedersuiker en cacaopoeder in een ruime kom. Mix deze samen met een garde om de korreltjes weg te werken.
  • Voeg vervolgens de melk beetje bij beetje hieraan toe. Blijf stevig mixen met een garde totdat je een mooie glaze verkrijgt.
  • Mocht de glaze te vloeibaar zijn, dan kan je hier extra poedersuiker aan toevoegen. Mocht de glaze te dik zijn, dan kan je extra melk hieraan toevoegen.

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept