Marmercake

door Soumia

INGREDIËNTEN

Voor de marmercake:

    • 250g bloem
    • 1 zakje bakpoeder
    • snufje zout
    • 250g ongezouten boter
    • 180g suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 5 eieren
    • 3 eetlepels melk
    • 35g cacaopoeder

Voor de chocolade glaze:

  • 3 eetlepels cacaopoeder, gezeefd
  • 125g poedersuiker, gezeefd
  • 2 à 3 eetlepels melk

BEREIDINGSWIJZE

Voor de cake:

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Vet je bakvorm goed in met wat boter. Voeg dan een lepel bloem toe en tik zachtjes tegen de vorm aan tot de bloem in een gelijke laag over je bakvorm verdeeld is. Schud daarna de resterende bloem van je bakvorm weg.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een ruime kom. Meng alles goed samen met een spatel.
  • Klop de boter samen met de suiker en vanillesuiker in een andere kom. Zorg ervoor dat de boter zacht is, zo kan je het makkelijk mixen en zal het niet verkruimelen.
  • Mix het geheel voor ongeveer 5min op een middelhoge stand van je handmixer. Je zult merken dat het een lichtgele massa en heel fluffy wordt.
  • Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Na het toevoegen van elk ei, wissel je het af met 1 eetlepel van het bloemmengsel. Dus eerst voeg je het ei toe, daarna 1 eetlepel bloem. Je mixt het kort samen met een handmixer en dan voeg je weer het ei toe, daarna 1 eetlepel bloem. Dit blijf je doen totdat je alle eieren hebt toegevoegd. Het resterende bloem mag je daarna in één keer toevoegen.
  • Meng alles samen met behulp van een spatel. Zo worden alle ingrediënten goed opgenomen.
  • Als laatste voeg je de melk toe en mix je het weer even kort samen.

Samenstellen marmercake:

  • Schep één derde van het beslag die je zonet hebt gemixt in een andere kom. Voeg hieraan het cacaopoeder aan toe en mix deze kort samen met een handmixer. Meng alles goed samen met een spatel. Dit is je chocoladebeslag. Zet even opzij.
  • Plaats vervolgens de helft van de vanille cake beslag in de bakvorm. Verdeel deze gelijk over de bakvorm met een mes.
  • Voeg vervolgens de chocolade cake beslag boven op de vanillecake beslag. Verdeel deze weer gelijk met behulp van een mes.
  • Daarna voeg je het resterende vanillecake beslag erboven en verspreid je geheel weer gelijk met een mes.
  • Schud en tik de bakvorm rustig op je werkplek zodat het beslag goed verdeeld is over heel de bakvorm.
  • Plaats vervolgens de cake in de oven voor 40 à 50min totdat deze gaar is. Je kan dit controleren met behulp van een satéprikker. Prik deze op de dikste gedeelte van je cake. Komt de prikker droog uit dan is de cake klaar. Mocht je nog nat beslag zien op de satéprikker dan dien je deze langer te bakken.
  • Wanneer de cake gebakken is, laat je deze in de vorm zelf afkoelen voor ongeveer 15min.
  • Na 15min verwijder je de cake voorzichtig uit de vorm. Ga eerst met een mes langs de zijkanten zodat de cake er gemakkelijk uitkomt.
  • Laat de cake nu volledig afkoelen.

Voor de chocolade glaze:

  • Plaats de poedersuiker en cacaopoeder in een ruime kom. Mix deze samen met een garde om de korreltjes weg te werken.
  • Voeg vervolgens de melk beetje bij beetje hieraan toe. Blijf stevig mixen met een garde totdat je een mooie glaze verkrijgt.
  • Mocht de glaze te vloeibaar zijn, dan kan je hier extra poedersuiker aan toevoegen. Mocht de glaze te dik zijn, dan kan je extra melk hieraan toevoegen.

Afwerking:

  • Plaats de chocolade glaze in een spuitzak en snijd met een schaar een puntje eraf. Verdeel deze dan over de zijkanten van de kant. Om het dripping effect te verkrijgen, ga je met een lepeltje overheen de chocolade die je over de zijkanten plaatste. De chocolade glaze zal dan afzakken en deze mooie dripping effect creëeren.
  • Voeg dan wat gehakte nootjes toe over de chocolade.
  • Laat de cake nu voor ongeveer 30min staan voordat je het serveert zo kan de chocolade een beetje verharden.
  • Serveer met een lekkere kop koffie of thee en geniet!

You may also like

2 reacties

terina 3 september 2019 - 20:27

hallo ik houd echt heel erg van bakken en vind jouw echt geweldig 😍😍😙😙😙

Reply
Soumia 5 september 2019 - 10:45

Aaah dank je wel Terina! Super lief!! xx

Reply

Laat een reactie achter