Marokkaanse rode bietensalade met appel

door Soumia

Wie z’n lunch meeneemt naar het werk kan ook wel eens culinair uit de hoek komen. Tenslotte wil je toch zoveel mogelijk genieten van de maaltijd. Ik doe alvast een poging om jullie te inspireren met deze heerlijke Marokkaanse bietensalade. De appel en de noten zorgen voor de nodig “crunch” die zeker niet mag ontbreken in een salade.  Dit recept maak ik ook vaak in combinatie met andere salades, denk maar aan de typische Marokkaanse feestsalades.

INGREDIËNTEN

  • 4 gekookte bieten
  • 1 rode appel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel kaneel
  • zout en peper naar smaak
  • rucola salade
  • handjevol grofgehakte noten naar keuze (optioneel)
  • handjevol verkruimelde fetakaas (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

  • Snijd de bieten in blokjes van ongeveer 1 cm en plaats deze in een ruime kom.
  • Schil de appel en snijd deze in blokjes. Voeg deze toe aan de bieten.
  • Voeg de citroensap, olijfolie, kaneel toe en meng alles mooi samen.
  • Breng op smaak met zout en peper. Meng alles tot een geheel.
  • Plaats de rucola sla op een bord en schep de bietensalade in het midden.
  • Werk de salade af met de noten en fetakaas.
  • Geniet!

You may also like

Laat een reactie achter