Lunch – 21 oktober 2018

Marokkaanse bruine linzensoep

Marokkaanse bruine linzensoep

Marokkaanse linzensoep oftewel Le3des in het Marokkaans, is een eenvoudige en ijzerrijke soep. Deze traditionele Marokkaanse linzensoep is een ware smaaksensatie. Met zijn rijke aroma’s en hartige smaken is het een perfect gerecht om je op te warmen tijdens koude dagen.

De soep zit boordevol voedzame ingrediënten en is een bron van eiwitten en vezels. Geniet van de heerlijke combinatie van specerijen en de romige textuur van de linzen

Heb ik je al gezegd dat er dit najaar veel pompoen recepten zouden komen op de blog? Het is immers het seizoen ervoor. Deze soep is eigenlijk een klein beetje aangepast door de toevoeging van de stukjes pompoen. Heb je liever geen pompoen, dan kan je dit weglaten en heb je het basisrecept van deze linzensoep.

Marokkaanse linzensoep (le3des)

Ingrediënten
  

  • 400 g linzen
  • 2 tomaten zonder schil en fijngeraspt
  • 1 grote ui fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 200 g pompoen geschild en in blokjes (optioneel)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Handjevol fijngehakte verse peterselie en koriander
  • 1 l water

Instructies
 

  • In een grote pan, voeg je de olijfolie toe en verwarm je deze op een middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe. Bak deze totdat de ui glazig wordt.
  • Vervolgens voeg je alle kruiden, peterselie en tomatenpuree toe en roer alles samen op een laag vuurtje.
  • Giet nu de geraspte tomaten erbij en roer alles goed samen.
  • Voeg nu het water toe (1l) en breng deze aan de kook.
  • Vervolgens voeg je de stukjes pompoen erbij. Bedek de pan met een deksel en laat koken totdat de pompoen zacht en gaar wordt.
  • Ondertussen ga je de linzen koken. Soms vind je tussen de linzen kleine steentjes terug. Plaats de linzen op een bord en check even of er steentjes inzitten. Daarna kan je de linzen in een vergiet onder koud water wassen.
  • Breng een pan met water aan de kook en voeg de linzen hieraan toe. Kook deze gaar voor ongeveer 25 min of totdat deze zacht zijn.
  • Wanneer de linzen gaar zijn, plaats je deze in een vergiet en voeg je ze onmiddellijk toe aan de saus.
  • Laat de linzen in de saus koken voor ongeveer 15 min.
  • Serveer met brood, indien gewenst. Smakelijk!

Notities

Afhankelijk van de linzen die je gaat gebruiken, moet je mogelijk wat water toevoegen. Houd de linzen in het oog tijdens het koken en voeg indien nodig meer water toe.

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

1 thoughts on “Marokkaanse bruine linzensoep

Laat een reactie achter

Rating recept