0

Winkelwagen

Marokkaanse bruine linzensoep

Marokkaanse bruine linzensoep

Zin in een voedzaam, verwarmend én makkelijk gerecht? Deze Marokkaanse linzenstoof (ook wel Lehdes genoemd) is precies wat je zoekt! Een kom vol kruidige linzen, romige pompoen (optioneel) en een rijke tomatensaus – perfect voor koude dagen of wanneer je gewoon zin hebt in een hartige maaltijd.

Dit recept zit boordevol smaak en wordt in veel Marokkaanse huishoudens gegeten als een comfortfood-klassieker. De linzen nemen de heerlijke kruiden op en zorgen voor een zijdezachte textuur. En het beste? Het is super simpel om te maken en je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig!

Meer Marokkaanse recepten proberen?

Ben je dol op traditionele Marokkaanse gerechten? Probeer dan ook mijn loubia (Marokkaanse witte bonenstoof), bissara (romige tuinbonen soep) en harira (de bekende Marokkaanse soep).
Ben je fan van kruidige en verwarmende gerechten? Dan zijn mijn couscous recept, en tajine met vlees ook echte aanraders!

Marokkaanse linzensoep (le3des)

Deze Marokkaanse linzenstoof (Lehdes) is een heerlijke, kruidige stoofpot vol smaak en warmte. Een voedzaam gerecht met linzen, tomaat en specerijen, perfect om te serveren met brood. Makkelijk te maken en ideaal voor een doordeweekse maaltijd!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerechten, Soepen
Keuken Marokkaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 400 g linzen
  • 2 tomaten zonder schil en fijngeraspt
  • 1 grote ui fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 200 g pompoen geschild en in blokjes (optioneel)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Handjevol fijngehakte verse peterselie en koriander
  • 1 l water

Instructions
 

  • In een grote pan, voeg je de olijfolie toe en verwarm je deze op een middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe. Bak deze totdat de ui glazig wordt.
  • Vervolgens voeg je alle kruiden, peterselie en tomatenpuree toe en roer alles samen op een laag vuurtje.
  • Giet nu de geraspte tomaten erbij en roer alles goed samen.
  • Voeg nu het water toe (1l) en breng deze aan de kook.
  • Vervolgens voeg je de stukjes pompoen erbij. Bedek de pan met een deksel en laat koken totdat de pompoen zacht en gaar wordt.
  • Ondertussen ga je de linzen koken. Soms vind je tussen de linzen kleine steentjes terug. Plaats de linzen op een bord en check even of er steentjes inzitten. Daarna kan je de linzen in een vergiet onder koud water wassen.
  • Breng een pan met water aan de kook en voeg de linzen hieraan toe. Kook deze gaar voor ongeveer 25 min of totdat deze zacht zijn.
  • Wanneer de linzen gaar zijn, plaats je deze in een vergiet en voeg je ze onmiddellijk toe aan de saus.
  • Laat de linzen in de saus koken voor ongeveer 15 min.
  • Serveer met brood, indien gewenst. Smakelijk!

Notes

Afhankelijk van de linzen die je gaat gebruiken, moet je mogelijk wat water toevoegen. Houd de linzen in het oog tijdens het koken en voeg indien nodig meer water toe.

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

[mailpoet_form id=”4″]

7 gedachten over “Marokkaanse bruine linzensoep

Laat een antwoord achter

Rating recept