Marokkaanse ovenbroodjes

door Soumia

Vandaag deel ik dit beroemde Marokkaans brood🤤. Het is de Bread Pitt onder de Marokkaanse bekendheid🤩🤭

Het is altijd lekker om dit in huis te hebben and let me tell you something: het is echttt simpel om te maken😱! Ze zijn heerlijk zacht en luchtig en doen mij altijd denken aan de broodjes die op de straten van Marokko worden verkocht😍

INGREDIËNTEN

  • 375g fijne griesmeel
  • 250g bloem
  • 1 eetlepel melkpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel droge gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zachte boter
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 300ml water
  • 200g sesamzaadjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Plaats de bloem, melkpoeder, zout, droge gist en suiker in een ruime kom. Mix deze even kort samen met een garde.
  • Voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe en kneed alles goed samen. Je kan hiervoor een keukenmachine gebruiken (deeghaak).
  • Het deeg dient vloeibaar te zijn op dit moment. Dek de kom af met een theedoek of plastiek folie en laat het voor 15min rusten.
  • Voeg na 15 min de griesmeel, zachte boter en zonnebloemolie hieraan toe. Meng en kneed het geheel samen totdat je een zacht deeg verkrijgt. Je kan hiervoor nogmaals een keukenmachine gebruiken (deeghaak).
  • Vorm het deeg tot een deegbal en plaats deze in een kom. Bedek het deeg met een theedoek of plastiek folie en laat het voor 20min rusten.
  • Vorm vervolgens 6 balletjes van het deeg.
  • Zet vervolgens een kom water klaar en een bord met de sesamzaadjes.
  • Neem daarna 1 deegballetje en plaats de bovenkant van het deegballetje lichtjes in het water. Vervolgens plaats je deze op de sesamzaadjes. Duw het voorzichtig aan. Het water dient als lijm voor de sesamzaadjes.
  • Doe dit voor de rest van je deegballetjes.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats elk deegballetje hierop.
  • Dek ze af met een theedoek en laat ze voor 10 min rusten.
  • Na 10 min duw je elk deegballetje plat. Zorg dat je ze niet te dun maakt maar ook niet te dik.
  • Snijdt vervolgens op elk broodje een kruisje. Snijd deze niet te diep!
  • Dek de broodjes af met een theedoek en laat ze vervolgens voor 30min rijzen.
  • Plaats ze daarna in een voorverwarmde oven op 180° voor 30 à 35min of todat ze mooi goudbruin en gaar worden.
  • Serveer deze broodjes bij een heerlijke tajine of dip ze in een lekker saus, je kan hier ook perfect mee ontbijten!
  • Geniet!

You may also like

Laat een reactie achter