Marokkaanse panbrood: batbot/tachnift [Video]

door Soumia

Marokkaanse brood maken , is gemakkelijker dan je denkt.  Als het gaat om de Marokkaanse keuken,  worden de meeste gerechten met de hand gegeten, daarom is brood een must-have! Afhankelijk van de regio zijn er verschillende recepten voor dit brood.

Vandaag deel ik jullie mijn moeders versie van heerlijke panbrood. Zoals de naam al zegt, wordt dit brood in een pan gebakken en niet in de oven. Deze eten we meestal als ontbijt samen met olijfolie en honing, mijn favo ontbijt!!

Met dit recept laat ik je in eenvoudige stappen zien hoe je dit heerlijke brood kan bereiden.

BEKIJK HIER HOE JE MAROKKAANSE PANBROOD MAAKT (1MIN):

Wat heb je nodig? (voor 3 broden)

  • 300g bloem
  • 200g fijne griesmeel
  • 1 eetlepel droge gist
  • 1 eetlepel zout
  • 250ml lauw warm water (ongeveer)

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem samen met de griesmeel in een kom.
  2. Voeg de gist en zout toe.
  3. Meng het samen tot een geheel.
  4. Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed alles goed samen.
  5. Dek het deeg met een theedoek af en laat het voor 15min rusten. Dit zal het kneden vergemakkelijken.
  6. Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek en verdeel het in 3 gelijke bollen.
  7. Dep je vingers in een beetje bloem en druk elke deegbol plat. De dikte is ongeveer 1cm.
  8. Dek de broodjes af met een theedoek en laat deze voor 1 uur rijzen.
  9. Verwarm een droge koekenpan of een gietijzere pan en plaats voorzichtig het brood in de pan.
  10. Bak het brood op een laag vuurtje totdat beide kanten goudbruin zijn;
  11. Dek het brood af met een theedoek zodat deze zacht blijven.

17 reacties
33

You may also like

17 reacties

Sarah 4 april 2018 - 20:53

Het brood ziet er heerlijk uit! Bedankt voor het delen van jouw moeders recept (L)

Reply
Soumia 5 april 2018 - 17:26

ooh dank je wel Sarah! Ik ben blij dat ik het kan delen met jullie <3

Reply
Meryam 6 april 2018 - 11:31

Het ziet er weer heerlijk uit !
Vraag me af of je deze ook kunt vullen en bij welke stap het dan zou moeten
Xx

Reply
Soumia 8 april 2018 - 12:33

Hi Meryam,

Dank je wel voor jouw lieve reactie!
Deze kan je inderdaad gemakkelijk vullen. Het verschil is dat je het brood moet laten rijzen voordat je ze plat maakt. Dus wanneer ze nog bollen deeg zijn. Wanneer deze gerezen zijn, dan vul je ze met je gekozen vullen. Maak de bolletjes deeg na het rijzen plat, plaats 1 eetlepel van de vulling in het midden. Vouw het deeg dan toe en maak het bolletje plat. Vervolgens bak je deze af.

Ik ben van plan om hier ook een filmpje van te maken binnenkort xx

Liefs,
Soumia

Reply
S 22 januari 2019 - 06:37

Kan je het ook in de vrieser zetten en later verwarmen als je het nodig heb.

Reply
Soumia 22 januari 2019 - 12:18

Hi Meryam,

Dit kan je zeker doen! Dit doe ik ook heel vaak, als je het opwarmt lijkt het net vers!

Reply
Sami 30 mei 2018 - 13:12

Salaam meid, ik vroeg je af welke bloem je gebruikt hebt. Ik gebruik namelijk altijd die van de lidl.

Groetjes sami

Reply
Soumia 3 juni 2018 - 12:12

Wa alaykoum salam!

De bloem van de lidl is ook goed hoor. Ik gebruik deze ook soms.

Liefs,

Soumia

Reply
Eva 22 mei 2019 - 09:54

Kan je het ook kneden in de broodbakmachine met 1x rijzen of kan dat niet vr gr

Reply
Soumia 22 mei 2019 - 18:37

Hi Eva,

Dat kan zeker!

Reply
Pareltje 28 juli 2019 - 09:03

Heerlijk recept. Dankjewel

Reply
Nikki 16 februari 2020 - 12:30

Hallo, wat mij in dit recept opvalt is dat er geen suiker of olie wordt gebruikt. Is suiker niet nodig om de gist
te activeren en is er geen olie nodig om het brood soepel te houden?

Reply
Soumia 16 februari 2020 - 12:40

Hii,

Nee dat is niet nodig.. Zo wordt de Marokkaanse panbrood traditioneel gemaakt en het is altijd lekker zacht. Dit is net het leuke aan dit recept🙈🥰

Reply
Maryam 20 maart 2020 - 16:02

Salaam Alaykum Soumia,
Ik heb een vraagje, heb je hier een keuken machine voor nodig of doe je alles met de hand? Ik heb een mixer lukt het hier ook evt mee?
Blijft de deeg erg plakken aan je handen of valt dit mee?
Groetjes Maryam

Reply
Soumia 26 maart 2020 - 17:11

Wa alaykoum salam Maryam,

Je kan dit gemakkelijk met een keukenmachine doen.. Als je ziet dat de deeg blijft plakken op je hand dan kan je je er een beetje griesmeel of bloem op strooien en dan merk je dat het een stuk gemakkelijker gaat..

Reply
Kathy Hembrecht 24 april 2020 - 19:46

Hallo Soumia,
Gisteren de aubergine rolletjes geprobeerd. Super!
Vandaag de Marokkaanse panbroden gemaakt. Super!
Bedankt voor deze heerlijke recepten. Groetjes, Kathy

Reply
Soumia 25 april 2020 - 12:14

Hi Kathy,

Blij om te lezen dat ze goed gelukt zijn!

Benieuwd wat je van de panbroden zal vinden!

Ik deel het met alle liefde, blij dat ik je kan inspireren 🙂

Liefs,

Soumia

Reply

Laat een reactie achter