Marokkaanse brood maken , is gemakkelijker dan je denkt. Als het gaat om de Marokkaanse keuken, worden de meeste gerechten met de hand gegeten, daarom is brood een must-have! Afhankelijk van de regio zijn er verschillende recepten voor dit brood.
Vandaag deel ik jullie mijn moeders versie van heerlijke panbrood. Zoals de naam al zegt, wordt dit brood in een pan gebakken en niet in de oven. Deze eten we meestal als ontbijt samen met olijfolie en honing, mijn favo ontbijt!!
Met dit recept laat ik je in eenvoudige stappen zien hoe je dit heerlijke brood kan bereiden.
BEKIJK HIER HOE JE MAROKKAANSE PANBROOD MAAKT (1MIN):
Wat heb je nodig? (voor 3 broden)
- 300g bloem
- 200g fijne griesmeel
- 1 eetlepel droge gist
- 1 eetlepel zout
- 250ml lauw warm water (ongeveer)
Bereidingswijze:
- Meng de bloem samen met de griesmeel in een kom.
- Voeg de gist en zout toe.
- Meng het samen tot een geheel.
- Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed alles goed samen.
- Dek het deeg met een theedoek af en laat het voor 15min rusten. Dit zal het kneden vergemakkelijken.
- Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek en verdeel het in 3 gelijke bollen.
- Dep je vingers in een beetje bloem en druk elke deegbol plat. De dikte is ongeveer 1cm.
- Dek de broodjes af met een theedoek en laat deze voor 1 uur rijzen.
- Verwarm een droge koekenpan of een gietijzere pan en plaats voorzichtig het brood in de pan.
- Bak het brood op een laag vuurtje totdat beide kanten goudbruin zijn;
- Dek het brood af met een theedoek zodat deze zacht blijven.
25 reacties
Het brood ziet er heerlijk uit! Bedankt voor het delen van jouw moeders recept (L)
ooh dank je wel Sarah! Ik ben blij dat ik het kan delen met jullie <3
Het ziet er weer heerlijk uit !
Vraag me af of je deze ook kunt vullen en bij welke stap het dan zou moeten
Xx
Hi Meryam,
Dank je wel voor jouw lieve reactie!
Deze kan je inderdaad gemakkelijk vullen. Het verschil is dat je het brood moet laten rijzen voordat je ze plat maakt. Dus wanneer ze nog bollen deeg zijn. Wanneer deze gerezen zijn, dan vul je ze met je gekozen vullen. Maak de bolletjes deeg na het rijzen plat, plaats 1 eetlepel van de vulling in het midden. Vouw het deeg dan toe en maak het bolletje plat. Vervolgens bak je deze af.
Ik ben van plan om hier ook een filmpje van te maken binnenkort xx
Liefs,
Soumia
Kan je het ook in de vrieser zetten en later verwarmen als je het nodig heb.
Hi Meryam,
Dit kan je zeker doen! Dit doe ik ook heel vaak, als je het opwarmt lijkt het net vers!
Salaam meid, ik vroeg je af welke bloem je gebruikt hebt. Ik gebruik namelijk altijd die van de lidl.
Groetjes sami
Wa alaykoum salam!
De bloem van de lidl is ook goed hoor. Ik gebruik deze ook soms.
Liefs,
Soumia
Kan je het ook kneden in de broodbakmachine met 1x rijzen of kan dat niet vr gr
Hi Eva,
Dat kan zeker!
Heerlijk recept. Dankjewel
Hallo, wat mij in dit recept opvalt is dat er geen suiker of olie wordt gebruikt. Is suiker niet nodig om de gist
te activeren en is er geen olie nodig om het brood soepel te houden?
Hii,
Nee dat is niet nodig.. Zo wordt de Marokkaanse panbrood traditioneel gemaakt en het is altijd lekker zacht. Dit is net het leuke aan dit recept🙈🥰
Salaam Alaykum Soumia,
Ik heb een vraagje, heb je hier een keuken machine voor nodig of doe je alles met de hand? Ik heb een mixer lukt het hier ook evt mee?
Blijft de deeg erg plakken aan je handen of valt dit mee?
Groetjes Maryam
Wa alaykoum salam Maryam,
Je kan dit gemakkelijk met een keukenmachine doen.. Als je ziet dat de deeg blijft plakken op je hand dan kan je je er een beetje griesmeel of bloem op strooien en dan merk je dat het een stuk gemakkelijker gaat..
Hallo Soumia,
Gisteren de aubergine rolletjes geprobeerd. Super!
Vandaag de Marokkaanse panbroden gemaakt. Super!
Bedankt voor deze heerlijke recepten. Groetjes, Kathy
Hi Kathy,
Blij om te lezen dat ze goed gelukt zijn!
Benieuwd wat je van de panbroden zal vinden!
Ik deel het met alle liefde, blij dat ik je kan inspireren 🙂
Liefs,
Soumia
Goed gelukt! Thanks voor het recept
Hallo Soumia,
Ook ik heb zonet het brood gemaakt. Super makkelijk. En het brood was lekker zacht.
Dankjewel voor dit recept!
Hi Roxane,
Super leuk om te lezen dat het gelukt is en blij dat het ook gesmaakt heeft!
Liefs,
Soumia
Hi Soumia,
Kan je het deeg ook bewaren in de koelkast?
Gr,
Julie
Hi Julie,
Dat kan zeker!
Groetjes,
Soumia
hallo Soumia, ik koop het brood altijd bij de Marokkaanse slager, maar vind de tarwe versie ook erg lekker., heb je daar ook een recept voor..
gr. Peter
Dag Peter,
De tarwe versie is inderdaad heerlijk! Ik heb hier nog geen recept voor maar daar deze wil ik zeker delen. Het volgt dus nog hier op de website!
Groetjes,
Soumia
Salam Soumia,
Wat een heerlijk recept! Dank voor het delen lieverd. Volg je graag en Allah yslah in shaa Allah kleine Lina..🤲❤