Diner – January 25, 2023

Marokkaanse panbrood

Marokkaanse panbrood

Marokkaanse brood maken , is gemakkelijker dan je denkt.  Als het gaat om de Marokkaanse keuken,  worden de meeste gerechten met de hand gegeten, daarom is brood een must-have! Afhankelijk van de regio zijn er verschillende recepten voor dit brood.
Vandaag deel ik jullie mijn moeders versie van heerlijke panbrood. Zoals de naam al zegt, wordt dit brood in een pan gebakken en niet in de oven. Deze eten we meestal als ontbijt samen met olijfolie en honing, mijn favo ontbijt!!
Met dit recept laat ik je in eenvoudige stappen zien hoe je dit heerlijke brood kan bereiden.

Marokkaanse panbrood: batbot/tachnift

Ingrediënten
  

  • 300 g bloem
  • 200 g fijne griesmeel
  • 1 eetlepel droge gist
  • 1 eetlepel zout
  • 250 ml lauw warm water ongeveer

Instructies
 

  • Meng de bloem samen met de griesmeel in een kom.
  • Voeg de gist en zout toe.
  • Meng het samen tot een geheel.
  • Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed alles goed samen.
  • Dek het deeg met een theedoek af en laat het voor 15min rusten. Dit zal het kneden vergemakkelijken.
  • Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek en verdeel het in 3 gelijke bollen.
  • Dep je vingers in een beetje bloem en druk elke deegbol plat. De dikte is ongeveer 1cm.
  • Dek de broodjes af met een theedoek en laat deze voor 1 uur rijzen.
  • Verwarm een droge koekenpan of een gietijzere pan en plaats voorzichtig het brood in de pan.
  • Bak het brood op een laag vuurtje totdat beide kanten goudbruin zijn;
  • Dek het brood af met een theedoek zodat deze zacht blijven.

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept