0

Winkelwagen

Diner – January 25, 2023

Marokkaanse rijst in tomatensaus

Marokkaanse rijst in tomatensaus

Voor dit volgend recept heeft het RIVM rood rijstadvies gegeven🤭.. Deze heeerlijke Marokkaanse rijst in een tomatensaus is zooo easy om te maken😱. Rood is meestal een kleur van ‘stoppen’ maar van deze rode rijst kun je blijven eten!😍 Echt gegarandeerd genieten is dit🤤
Lekker met stukjes vlees erin maar ook heeerlijk als je het vegetarisch wilt houden💚😍. Wie gaat er vandaag deze Marokkaanse rode rijst proberen?😏🙋🏻‍♀️

Marokkaanse rijst in tomatensaus

Ingrediënten
  

  • 500 g rijst zie verpakking rijst onderaan bij de stappenfoto’s
  • 300 g runds of kalfsvlees in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui fijngeraspt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel gemberpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 2 verse tomaten in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1200 ml water
  • handjevol fijngehakte peterselie/koriander

Instructies
 

  • Verhit een ruime pan met olijfolie en voeg hieraan de blokjes rundsvlees aan toe. Bak het vlees totdat het wat bruiner wordt.
  • Voeg vervolgens de ui, knoflook, en alle kruiden toe. Meng alles goed samen en laat het geheel bakken totdat de ui glazig wordt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de verse tomaten toe en meng alles goed samen.
  • Vervolgens mag de tomatenpuree erbij en een scheutje water. Roer het samen en laat het voor een aantal minuten koken.
  • Voeg de fijngehakte peterselie/koriander toe en meng het geheel goed samen.
  • Giet daarna 1200ml water toe aan de pan en breng het aan de kook.
  • Voeg de rijst hieraan toe en meng alles goed samen.
  • Tip: wil je dat de rijst sneller gaar wordt, wrijf deze dan in met een beetje zonnebloemolie voordat je het in de pan doet.
  • Laat de rijst gaar worden voor een 20 tal minuten, de saus zal dan ook indikken. Elke rijst verschilt dus check de gaarheid tussendoor. Voeg indien nodig meer water toe.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

[mailpoet_form id=”4″]

Laat een antwoord achter

Rating recept