Marokkaanse soep met gerst/Tchicha Soep

door Soumia

Tchicha soep is een eenvoudige en aardse soep, het zit vol smaken en is een perfecte vervanging van de harira tijdens de ramadan. Meestal maak ik deze soep tijdens koude dagen maar aangezien dit een lichte en gezonde soep is, past het perfect bij deze periode van het jaar.

Deze soep is een traditionele Noord-Afrikaanse gerecht. Het recept die ik vandaag met jullie deel is het basisrecept voor een tchicha soep. De naam tchicha soep verwijst naar de naam van de gerstekorrels gemaakt uit griesmeel.

Tchicha soup is zeer veelzijdig en verandert van regio tot regio. In Marokko wordt tchichasoep ook wel “hsouwa” genoemd. Er zijn verschillende varianten van deze soep. Soms kan het ook groenten, peulvruchten en vlees bevatten. Traditioneel bevat het veel werk om gerstekorrels te bekomen, maar gelukkig kunnen we ze tegenwoordig gemakkelijk vinden in supermarkten (Turkse en Marokkaanse) en genieten we volop van deze heerlijke verwarmende soep.

Ik raad aan om ervan te genieten met een extra scheutje olijfolie bij het serveren. Soms voeg ik er ook een grote klodder Harissa bij, maar dat is alleen als je van warm en pittig eten houdt. Geniet ervan!

BEKIJK HIER DE VIDEO VAN DE TCHICHA SOEP:

INGREDIËNTEN

  • 200g gerstekorrels
  • 2l water
  • 350ml melk
  • 1 ui grof gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel peper samen met 1 theelepel melk

BEREIDINGSWIJZE

  • Giet het water in een pan en breng deze aan de kook.
  • Voeg de gerstekorrels, de ui en olijfolie toe aan het kokend water.
  • Laat 30min koken totdat de soep dikker is. Roer af en toe.
  • Voeg de melk en peper toe. Zorg dat je de peper roert met een beetje melk, zo zal de peper makkelijker smelten in de soep.
  • Laat dit nogmaals voor 5min koken.
  • Serveer de chicha soep met een beetje olijfolie bovenop.

You may also like

Laat een reactie achter