Marokkaanse vermicelli soep

door Soumia

Als je honger hebt op een doordeweekse avond, geen tijd hebt om te koken en geen zin hebt om te bestellen, wat doe je dan? Jij maakt deze vermicelli soep! Het enige wat je nodig hebt is één pot, minder dan 10 ingrediënten en minder dan 1 uur! Het resultaat is een romige en smaakvolle soep die vol zit met heerlijke Marokkaanse smaken. De dikte van de soep is echt afhankelijk van je smaak, als je het meer vloeibaar wilt, voeg dan gewoon een paar eetlepels water toe tijdens het koken. Elke Marokkaanse familie heeft zijn eigen vermicelli soep-recepten, sommige bevatten vlees of verschillende soorten wortelgroenten en peulvruchten. Vandaag deel ik het recept van mijn moeder met jullie! Het is heerlijk op een zeer eenvoudige en hartverwarmende manier. Geniet ervan!

VIDEO MAROKKAANSE VERMICELLI SOEP (1MIN):

INGREDIËNTEN (voor 2 à 3 personen)

  • 150g rundsvlees, gesneden in kleine blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel curcuma
  • zout en peper naar smaak
  • peterselie, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (3 eetlepels)
  • 1l water
  • 300g vermicelli

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de olijfolie in een grote pan.
  • Voeg de stukjes vlees, uien en look toe.  Laat ongeveer 5 minuten intrekken om het vlees te braden en de uien zacht te koken. Roer af en toe.
  • Voeg de curcuma, zout en peper toe.  Roer alles samen.
  • Voeg de tomatenpuree toe en giet 1 liter water in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag tot medium laag, dek af met een deksel en laat het 20 minuten zachtjes sudderen.
  • Breng de vermicelli over in de pan en verhoog de hitte tot middelhoog en breng aan de kook.
  • Laat sudderen tot de vermicelli volledig gaar is. Pas de kooktijd van de vermicelli aan volgens de instructies op de verpakking.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout en/of peper.
  • Als je ziet dat de soep te dik is, dan kan je er een beetje water aan toevoegen.
  • Serveer onmiddellijk wanneer deze warm is.

You may also like

Laat een reactie achter