Diner – January 25, 2023

Marokkaanse vogeltongetjes soep

Marokkaanse vogeltongetjes soep

Marokkaanse vogeltongetjes soep (El Santir)

Ingrediënten
  

  • 300 g vogeltongetjes pasta
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 verse tomaat geschild en in stukjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 à 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • handjevol gekookte kikkererwten optioneel
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • handjevol fijngehakte peterselie/koriander
  • 1 l water

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een ruime pan.
  • Voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ongeveer voor 2min aan totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg de curcuma, zout en peper toe. Roer alles samen.
  • Voeg de tomaten toe en de peterselie/koriander. Roer alles mooi samen.
  • Wanneer de tomaten zachter worden, voeg je de tomatenpuree toe.
  • Giet het water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur een beetje lager, dek af met een deksel en laat het 20 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg de vogeltongetjes toe in de pan, verhoog de hitte tot middelhoog en breng aan de kook.
  • Laat sudderen tot de pasta van de vogeltongetjes volledig gaar zijn. Blijf constant roeren. Pas de kooktijd van de vogeltongetjes aan volgens de instructies op de verpakking.
  • Hou het goed in de gaten want de vogeltongetjes pasta kunnen snel blijven plakken aan de bodem.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout en/of peper.
  • Als je ziet dat de soep te dik is, dan kan je er een beetje water aan toevoegen.
  • Serveer onmiddellijk wanneer deze warm is.

HANDIGE TIPS

  • Je kan er ook stukjes rundvlees aan toevoegen. Dit geeft het nog extra smaak!
  • Voeg 1 theelepel gefermenteerde boter (smen) toe als je hier liefhebber van bent.

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter