Marokkaanse vogeltongetjes soep (El Santir)

door Soumia

INGREDIËNTEN

  • 300g vogeltongetjes pasta
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 verse tomaat, geschild en in stukjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 à 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • handjevol gekookte kikkererwten (optioneel)
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • handjevol fijngehakte peterselie/koriander
  • 1l water

BEREIDINGSWIJZE 

  • Verhit de olijfolie in een ruime pan.
  • Voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ongeveer voor 2min aan totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg de curcuma, zout en peper toe.  Roer alles samen.
  • Voeg de tomaten toe en de peterselie/koriander. Roer alles mooi samen.
  • Wanneer de tomaten zachter worden, voeg je de tomatenpuree toe.
  • Giet het water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur een beetje lager, dek af met een deksel en laat het 20 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg de vogeltongetjes toe in de pan, verhoog de hitte tot middelhoog en breng aan de kook.
  • Laat sudderen tot de pasta van de vogeltongetjes volledig gaar zijn.  Blijf constant roeren. Pas de kooktijd van de vogeltongetjes aan volgens de instructies op de verpakking.
  • Hou het goed in de gaten want de vogeltongetjes pasta kunnen snel blijven plakken aan de bodem.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout en/of peper.
  • Als je ziet dat de soep te dik is, dan kan je er een beetje water aan toevoegen.
  • Serveer onmiddellijk wanneer deze warm is.

HANDIGE TIPS

  • Je kan er ook stukjes rundvlees aan toevoegen. Dit geeft het nog extra smaak!
  • Voeg 1 theelepel gefermenteerde boter (smen) toe als je hier liefhebber van bent.

You may also like

2 reacties

Samya 22 november 2019 - 16:06

Salaam 🙂

Kan ik gewoon tomatensaus (pasata) gebruiken ipv een veste tomaat? Zoja, hoeveel eetlepels? 🙂

Reply
Soumia 18 december 2019 - 11:47

Hi Samya,

Dit kan zeker! 100ml lijkt me voldoende..

Liefs,

Soumia

Reply

Laat een reactie achter