Diner – January 25, 2023
Marokkaanse vogeltongetjes soep
Marokkaanse vogeltongetjes soep
Marokkaanse vogeltongetjes soep (El Santir)
Ingrediënten
- 300 g vogeltongetjes pasta
- 1 ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 verse tomaat geschild en in stukjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 à 3 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
- handjevol gekookte kikkererwten optioneel
- 1 theelepel curcuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- handjevol fijngehakte peterselie/koriander
- 1 l water
Instructies
- Verhit de olijfolie in een ruime pan.
- Voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ongeveer voor 2min aan totdat de ui glazig wordt.
- Voeg de curcuma, zout en peper toe. Roer alles samen.
- Voeg de tomaten toe en de peterselie/koriander. Roer alles mooi samen.
- Wanneer de tomaten zachter worden, voeg je de tomatenpuree toe.
- Giet het water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur een beetje lager, dek af met een deksel en laat het 20 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg de vogeltongetjes toe in de pan, verhoog de hitte tot middelhoog en breng aan de kook.
- Laat sudderen tot de pasta van de vogeltongetjes volledig gaar zijn. Blijf constant roeren. Pas de kooktijd van de vogeltongetjes aan volgens de instructies op de verpakking.
- Hou het goed in de gaten want de vogeltongetjes pasta kunnen snel blijven plakken aan de bodem.
- Proef en breng indien nodig op smaak met zout en/of peper.
- Als je ziet dat de soep te dik is, dan kan je er een beetje water aan toevoegen.
- Serveer onmiddellijk wanneer deze warm is.
HANDIGE TIPS
- Je kan er ook stukjes rundvlees aan toevoegen. Dit geeft het nog extra smaak!
- Voeg 1 theelepel gefermenteerde boter (smen) toe als je hier liefhebber van bent.
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!