– Bakrecepten-

Melkcake

Melkcake

Super luchtig en onmisbaar met een kopje thee of koffie. 

Ingrediënten
  

  • 300 g bloem
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 230 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • zachte boter om in te vetten
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Instructies
 

  • Klop de eieren met de suiker en het zakje vanillesuiker tot een lichtgele massa. Giet de zonnebloemolie erbij en mix dit kort samen.
  • Zeef en meng de bloem, bakpoeder en het zout samen, zet deze dan even apart.
  • Voeg de helft van het bloem mengsel toe, samen met de helft van de melk en mix dit samen doorheen de lichtgele massa. Voeg de overige bloem en de melk erbij en mix weer samen tot een glad beslag.
  • Vet de tulband cakevorm in met een laagje boter, bestrooi de tulbandvorm met 2 eetlepels amandelschaafsel en verdeel dit over de bakvorm.
  • Giet het beslag in de vorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden voor 45 minuten.
  • Met een satéprikker kan je checken of de cake gaar is. Komt de satéprikker er nog nat uit, dan moet de cake nog even doorbakken.
  • Haal de cake vervolgens uit de oven en laat het in de bakvorm afkoelen.
  • Ga vervolgens met een mes langs de randen van de cake en haal deze voorzichtig uit de vorm.
  • Optioneel: garneer de cake met poedersuiker of smeer de cake in met opgewarmde abrikozenjam.

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept