Meloui msemen(rezzat el kadi)

door Soumia

Paar weken geleden heb ik een heerlijke gehaktversie van de gevulde msemen met jullie gedeeld maar nu realiseer ik me dat ik nog een andere versie van msemen met jullie wil delen.  Deze versie heet Meloui (rziza=sliertjes vorm). Als je de Meloui uit elkaar haalt, dan heb je talrijke sliertjes en dit maakt deze versie van msemen zo speciaal. Niet alleen ziet het er super leuk uit maar de textuur brengt het tot een heel andere niveau!

Ik vind het behoorlijk moeilijk om een ​​meloui te beschrijven. Naar mijn mening smaakt het net als msemen maar is de textuur wat verschillend.  Het is dun, zacht maar het is ook knapperig.

Zoals je kunt raden is Meloui gewoon heel erg lekker. Het proces om ze te maken lijkt misschien intimiderend, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Vooral het vormen van de sliertjes is altijd een uitdaging maar daar heb ik de beste en meest simpele methode voor gevonden! Die methode kan je onderaan bekijken in mijn video.

Ik vind het erg ontspannend en therapeutisch om deze lekkernij te maken, ik hou ervan om het deeg zo dun mogelijk te maken! Het voelt alsof ik een wedstrijd heb gewonnen elke keer als ik erin slaag het deeg super dun te maken zonder het te beschadigen. Maar het beste is als ik ze bak en mijn hele keuken ruikt naar zoete en warme boter! Is het leven niet gemaakt van heel simpele dingen ?!

In Marokko wordt Meloui gegeten voor ontbijt en / of bij de thee, maar ik zou adviseren om ze op elk moment van de dag te hebben, elke dag!

VIDEO (2MIN):

 

 

INGREDIËNTEN (voor 5 stuk)

  • 250g bloem
  • 125g fijne griesmeel
  • 1 theelepel droge gist
  • 1 theelepel zout
  • 500ml ongeveer lauwwarm water

BEREIDINGSWIJZE

    • Plaats de bloem en griesmeel in een ruime kom.
    • Voeg de gist en zout toe.
    • Meng het samen tot een geheel.
    • Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed alles goed samen. Als het mengsel te droog is en je geen deeg kunt vormen, voeg dan water beetje bij beetje toe. Zorg ervoor dat je niet te veel water toevoegt, dit maakt je deeg erg plakkerig waardoor je het niet gaat kunnen kneden, voeg in dit geval een beetje bloem toe.
    • Zodra je deeg klaar is, verdeel je het in 5 gelijke balletjes. Plaats de balletjes op een dienblad en besprenkel ze lichtjes met zonnebloemolie.
    • Dek de balletjes af met plastiek folie en laat ze rusten voor 15 minuten. Door ze te laten rusten, zullen ze straks gemakkelijker zijn om te vormen.
    • Vet je werkplek met een beetje zonnebloemolie.
    • Plaats een deegbal op je werkplek en giet ongeveer één theelepel zonnebloemolie op een deegbal.
    • Maak met je handen het deeg heel dun om een ​​cirkel te maken.
    • Snijd met een behulp van een mes of een pizzasnijder smalle slierten van het deeg. (zie video)
    • Neem de uiteinde van elk sliertje deeg en voeg deze voorzichtig samen.
    • Rol het deeg rondom je hand en plaats het uiteinde naar binnen toe.
    • Plaats elk gevormde meloui op een dienblad en laat ze voor 15min rusten.
    • Na 15min ga je elke meloui zachtjes plat drukken totdat je een ronde deeg vormt.
    • Verwarm een koekenpan en besprenkel deze met een beetje zonnebloemolie.
    • Plaats de meloui in de pan en bak deze aan beiden kanten goudbruin op een laag vuurtje.

 

You may also like

6 reacties

Noor 5 mei 2018 - 18:13

In mijn gewone msemmen doe ik eigenlijk nooit gist, jij wel? Of is d at speciaal voor dit recept?? Wil het graag uitproberen!

Reply
Soumia 5 mei 2018 - 20:26

Hey Noor,

In de gewone msemen doe ik ook altijd een beetje gist. Maakt het deeg wat zachter vind ik om mee te werken maar voor de rest is er geen groot verschil.. Je kan het altijd weglaten.

Reply
Rania 5 mei 2018 - 21:49

Ik hou echt van uw recepten, ramadan komt er insha’Allah weer aan dus zullen we uw site weer 300x op een dag gaan bezoeken HAHAHA. Keep up the good work honey, mijn familie is u dankbaar haha xx

Reply
Soumia 6 mei 2018 - 11:26

Haha wat een super lief berichtje, dank je wel lieverd! Hahaha je bent altijd welkom op mijn blog, ik ben blij dat ik je kan verder helpen xx

Reply
NFK 22 april 2020 - 10:22

Bij mij plakken de deeg ballen nog steeds en ik doe er wel bloem bij heb je een tip

Reply
Soumia 22 april 2020 - 14:47

Je dient ze het best in te smeren met zonnebloemolie, zodat ze niet plakken. Als je er bloem aan toevoegt dan krijg je een straks een droger deeg.

Ik hoop dat het zo lukt!

Reply

Laat een reactie achter