Diner – January 25, 2023

Merguez ovenschotel

Merguez ovenschotel

Ik had even geen inspiratie voor een recept😥 merguezzzz what..? >> Deze heeeerlijke merguez ovenschotel is er toch doorheen gekomen!😍😏
Zoveeeel lekkers bij elkaar in een ovenschotel!🤤 De merguez worstjes passen zo yummy bij de groenten wat er in zit😋. Het is erg simpel te maken dus denk maar niet aan een worst case scenario🤭

Merguez ovenschotel

4 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 300 g merguez
  • 3 à 4 aardappelen in blokken gesneden
  • 1 rode paprika grofgesneden
  • 1 rode ui grofgesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder als je van pittig houdt
  • zout en peper naar smaak
  • handjevol versgehakte peterselie en/of koriander

Instructies
 

  • Plaats de aardappelen, rode paprika, knoflook en rode ui in de ovenschaal.
  • Giet hierover de olijfolie en meng alles goed samen totdat de groenten bedekt zijn met de olie.
  • Voeg daarna alle kruiden toe (behalve de verse peterselie) en meng alles met behulp van je handen goed samen.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats deze in een voorverwarmde oven van 200° voor 20min.
  • Na 20 min voeg je de merguez toe aan de ovenschotel. Ik heb de merguez in grove stukken gesneden. Je kan ze ook kleiner snijden als je dit liever wil.
  • Zorg dat de merguez goed tussen de groenten geplaatst wordt. Plaats de schaal terug in de oven (zonder deze af te dekken met folie) voor ongeveer 20min of totdat de merguez gaar is.
  • Werk daarna af met een beetje versgehakte peterselie/koriander.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

2 thoughts on “Merguez ovenschotel

  1. Zeer lekker bevonden door de hele familie, de aardappelen waren echter niet volledig gaar na 2×20 min… Heb ze de volgende keer 5 minuten voorgegaard en het was een heel verschil.

    Dit gerecht wordt sindsdien regelmatig op tafel getoverd.

    Zeer handig als er een Turkse kruidenier om de hoek is voor de verse koriander, rode uien en (chili)pepers 🙂

Laat een reactie achter

Rating recept