Merguez ovenschotel

door Soumia

Ik had even geen inspiratie voor een recept😥 merguezzzz what..? >> Deze heeeerlijke merguez ovenschotel is er toch doorheen gekomen!😍😏

Zoveeeel lekkers bij elkaar in een ovenschotel!🤤 De merguez worstjes passen zo yummy bij de groenten wat er in zit😋. Het is erg simpel te maken dus denk maar niet aan een worst case scenario🤭

INGREDIËNTEN

  • 300g merguez
  • 3 à 4 aardappelen, in blokken gesneden
  • 1 rode paprika, grofgesneden
  • 1 rode ui, grofgesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder (als je van pittig houdt)
  • zout en peper naar smaak
  • handjevol versgehakte peterselie en/of koriander

BEREIDINGSWIJZE

  • Plaats de aardappelen, rode paprika, knoflook en rode ui in de ovenschaal.
  • Giet hierover de olijfolie en meng alles goed samen totdat de groenten bedekt zijn met de olie.
  • Voeg daarna alle kruiden toe (behalve de verse peterselie) en meng alles met behulp van je handen goed samen.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats deze in een voorverwarmde oven van 200° voor 20min.
  • Na 20 min voeg je de merguez toe aan de ovenschotel. Ik heb de merguez in grove stukken gesneden. Je kan ze ook kleiner snijden als je dit liever wil.
  • Zorg dat de merguez goed tussen de groenten geplaatst wordt. Plaats de schaal terug in de oven (zonder deze af te dekken met folie) voor ongeveer 20min of totdat de merguez gaar is.
  • Werk daarna af met een beetje versgehakte peterselie/koriander.
  • Serveer en geniet!

HANDIGE TIPS

  • In dit gerecht kan je alle groenten gebruiken die je graag hebt.
  • Je kan dit gerecht ook serveren met rijst, past er heerlijk bij!

You may also like

Laat een reactie achter