Mini batbouts/panbroodjes

door Soumia

Onlangs heb ik bezoek gekregen en ben ik weer eens flink gaan bakken.♥ Dit keer heb ik lekkere mini batbots/panbroodjes gemaakt! Deze zijn gevuld met een heerlijke en frisse tonijnsalade.♡ En ooh wat waren mijn gasten dol op deze broodjes! Kijk even verder voor het recept!

Wat heb je nodig?

Voor het deeg:

• 250g bloem
• 100g fijne griesmeel
• 1 theelepel zout
• 1 eetlepel gedroogde gist (of verse)
• 180ml lauwwarm water ongeveer

Voor de vulling:

  • 1 blikje tonijn
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel maïs
  • 1 eetlepel saladekruiden (Lidl)
  • 1 theelepel sambal
  • scheutje azijn
  • zout en peper naar smaak

Meng de bloem en het griesmeel door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en voeg de zout en gist hieraan toe..

Voeg daarna geleidelijk het lauwe water toe en kneed tot het deeg glad en soepel is.

Daarna ga je het deeg verdelen in grote ballen. Doe wat bloem op je werkplek en leg hier elke bal deeg. Dit voorkomt het plakken van het deeg op je werkplek.

Rol daarna je ballen uit 1 voor 1 tot plakken van 4mm dik! Steek met een uitsteekvorm of een glas cirkels uit van 5 cm. Dit hangt natuurlijk af van welk glas of uitsteekvorm je gebruikt.

Leg daarna je broodjes (batbouts) op een bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier. Dek ze af met een doek of een plastieke folie en laat ze rijzen. De tijd dat ze nodig hebben hangt af van de kamertemperatuur maar je ziet het doordat de bolletjes dikker zijn geworden.

Als ze gerezen zijn, is het tijd voor ze te bakken.

Het is heel belangrijk dat je ze bakt in een koekenpan op een middelhoog vuurtje..
Zodra je de batbouts (broodjes) ziet opblazen dan is dit een goed teken en wilt het zeggen dat de broodjes goed zijn gerezen!

Als je ze dus ziet opblazen dan moet je ze snel omdraaien. Ik heb deze broodjes gebakken in een zware Marokkaanse pan. Als je een lichte koekenpan gebruikt, dan raad ik je aan om voor het bakken eerst wat olie in je pan te verhitten. Met olie verhitten bedoel ik dat je even wat olie over je pan wrijft (dus niet olie erin gieten!)

Nu kan je aan de vulling starten.

Je kan uiteraard verschillende vullingen gebruiken zoals een gehaktvulling met groenten of een kipvulling met groenten. Ik heb gekozen voor een tonijnsalade. Vind dit namelijk heerlijk in combinatie met deze broodjes!

De tonijnsalade vulling is heel gemakkelijk om te maken. Je mengt gewoon alle ingrediënten mooi samen! Zo simpel is het.

Daarna knip je je batbouts half open met een schaar  of een mes en vul je ze met de tonijnsalade. Je kan er ook nog krulsla aan toevoegen zoals ik heb gedaan. Ze zien er dan super schattig uit en de crunch van de sla, maakt het af!

Deze batbouts zijn echt ideaal voor de Ramadan.. Bij ons staan ze bijna dagelijks op tafel gedurende ramadan! Maar ook voor een lunch of picknick zijn ze de ideale broodjes!

You may also like

6 reacties

Pips 14 juni 2017 - 06:28

Ziet er super uit is Griesmeel hetzelfde als polenta . Van welk merk is dit
Gr pips

Reply
sou 16 juni 2017 - 12:35

Dank je wel lieve meid! Nee polenta is net iets anders. Op het pakje staat er “fijne griesmeel”.

Reply
Esma 18 november 2018 - 05:22

Ziet er lekker uit!

Reply
Soumia 18 november 2018 - 10:33

Hi Esma,

Is ook erg lekker! x

Reply
H 12 mei 2019 - 12:35

<ik ben zo blij met je website! Bedankt om alles op je website te plaatsen voor degene (zoals ik) geen sociaal media hebben. Moge God je belonen en je energie voorzien om steeds lekkere maaltijden te plaatsen op website hihi. Veel liefs, H.

Reply
Soumia 14 mei 2019 - 23:42

Aaah super lief! Zo leuk om te lezen, ik ben blij dat ik je alsnog kan bereiken via mijn website.

Allahoema ameen voor jouw mooie dua, hier doe ik het dus voor! xx

Reply

Laat een reactie achter