Mini oreo cheesecake

door Soumia

Is dit niet de meest schattige mini cheesecake die je ooit hebt gezien? Het is zo zacht, romig en ERG lekker! Heel snel en  simpel om te bereiden en een perfect dessert voor elke gelegenheid! Je weet dat een dessert succesvol is, wanneer iedereen gelijk het recept vraagt na het proeven haha dus dit recept moet je gewoon uitgeprobeerd hebben.

BEKIJK HIER DE INSTRUCTIE VIDEO:

 

INGREDIËNTEN (voor 12 mini cheesecakes)

Voor de bodem:

  • 12 oreo koekjes
  • 30g boter, gesmolten

Voor de vulling:

  • 340g roomkaas
  • 60g zure room of crème fraîche
  • 65g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 6 oreo’s, gemalen
  • extra oreo koekjes voor decoratie

BEREIDINGSWIJZE

Voor de bodem:

  • Plaats de koekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
  • Smelt de boter en meng deze met de koekjes samen.
  • Bekleed vervolgens een muffinvorm met papieren vormpjes.
  • Verdeel de gemalen koekjes mengsel over de bodem van de vormpjes. Zorg ervoor dat elke bodemlaag goed aangedrukt wordt met een lepel of een theeglas. Hierdoor krijg je een gelijke bodem.
  •  Plaats ze vervolgens  in de oven en bak deze voor 5min op 180°.
  • Laat ze erna volledig afkoelen.

*Schakel de oven niet uit want nadat je de vulling hebt bereid ga je de oven nogmaals gebruiken.*

Voor de vulling:

    • In een grote kom plaats je de roomkaas, zure room, suiker en vanillesuiker. Mix deze samen met een handmixer.
    • Voeg vervolgens de ei toe en mix deze op een lage stand met je handmixer. Je kan hiervoor ook een garde gebruiken.
    • Meng alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
    • Maal de 6 Oreo koekjes en voeg deze toe aan je beslag. Meng alles weer samen.
    • Verdeel vervolgens de vulling gelijkmatig over alle 12 muffins en plaats deze terug in de oven op 180° voor 15 à 17min.
    • Haal ze uit de oven en laat ze eerst afkoelen op kamertemperatuur. Dek ze af met plastiek folie en plaats ze in de koeling voor minstens 2 à 3u. Ik raad je aan om ze een nachtje in de koeling te laten. Hoe langer in de koeling, hoe beter ze zullen smaken!
    • Zodra ze uit de koeling komen, kan je de papieren vormpjes verwijderen. Spuit er nog een toefje slagroom op en werk het af met een Oreo koekje. Geniet!!

 

13 reacties
10

You may also like

13 reacties

Sohela Mari 23 september 2018 - 16:08

Salaam meid!
Deze wil ik eens maken maar de aantal bakminuten in de video komen niet overeen met de bakminuten in je tekst.
Ik kan niet zo denderend goed bakken, dus de correcte baktijd is zeer cruciaal voor me!
Bedankt voor al de moeite !😘

Reply
Soumia 23 september 2018 - 18:04

Wa alaykoum salam Sohela!

Ooh ik zie net het foutje inderdaad, sorry! Het is inderdaad belangrijk om je aan de juiste baktijden te houden. Het recept zelf klopt maar de tekst bij de video heb ik me helaas vergist. Dus je kan gewoon het geschreven recept volgen en dan zal het zeker lukken!

Reply
Hagha 11 maart 2019 - 13:40

Kan je bij elke recept schrijven welke boter je gebruik ? Gebruik je ongezouten boter

Reply
Soumia 11 maart 2019 - 14:07

Hi!

Ik zal het vervolgens altijd erbij plaatsen.. Hier gebruik ik ongezouten boter xx

Reply
YP. 18 mei 2019 - 17:54

Ik heb het vandaag geprobeerd! Hopelijk lukken ze 🙂 ben benieuwd.
Mijn vulling was wel iets vloeibaarder. Ook omdat op de zure room cl op stond ipv gram. Wat het moeilijk maakte.
Als ik cheesecake maak, zet ik eronder normaal water zodat het niet barst. Doe jij dat ook of is het niet nodig?

Reply
Soumia 20 mei 2019 - 14:18

Hi Yasemin,

De vulling dient inderdaad een beetje vloeibaar te zijn!

Nee onder water zetten is bij deze niet nodig.
Ik hoop dat het ondertussen gelukt is!

Liefs,

Soumia

Reply
Sara 24 mei 2019 - 19:37

Hey

Ik heb het gemaalt en bij mij zijn het precies cupcakes geworden. Ze zijn ook opgeblazen als een cupcake. Wat kan ik doen of wat heb îk fout gedaan? Ik heb me nochtans aan het recept en de stappen gehouden.

Reply
Soumia 28 mei 2019 - 14:38

Hi Sara,

Bizar dat dit jou is overkomen na alle stappen te hebben gevolgd! Dit recept werd door velen gemaakt en nooit mislukt 🙁

Laat jou zeker niet ontmoedigen, ik zal jou verder helpen! Ik ga jou even een aantal vragen stellen om te kijken waar het precies is misgelopen:
Heb je bakpoeder toegevoegd aan dit recept? Was het mengsel vloeibaar of dik toen je het in de vormpjes hebt geplaatst? Heb je de juiste stand gebruikt van de oven en de juiste temperatuur? Heb je de oven eerst voorverwarmd voordat je de cupcakes hebt geplaatst?

Laat me even weten en dan help ik je verder! 🙂

Reply
Lima 25 mei 2019 - 17:48

Waar heb je de papieren vormpjes gekocht?

Reply
Soumia 28 mei 2019 - 14:32

Hi Lima,

Deze heb ik van de Wibra. =-)

Reply
Nora 3 juni 2019 - 17:43

Salaam,
In het recept staat 5min laten voorbakken en in de video 15min? Is het 5min of 15 min. Dankjewel alvast!

Reply
Soumia 3 juni 2019 - 20:33

Wa alaykoum salam Nora, sorry voor mkjn late reactie. Oeps ik zie dat ik een foutje hebt gemaakt maar het is in dit geval 5min🙈

Reply
Macy 20 juni 2019 - 14:09

Hi,

Kan je de eieren vervangen/weglaten ? Ivm zwangerschap durf ik het niet aan ondanks ze in de oven gaan. Bedankt alvast!

Reply

Laat een reactie achter