Mini visbastilla

door Soumia

Deze heerlijke taartjes zijn gemaakt van filodeeg. Ze zijn rijkelijk gevuld met groenten, vis, garnalen en mihoen. Dit blijft toch wel 1 van mijn lievelingsgerechten! Ze zijn super simpel om te maken en ooh zo heerlijk..

Wat heb je nodig?

 • 1 pak filodeeg
 • 2 pakken visfilet (kabeljauw bijv.)
 • 150g garnalen
 • 1 pakje surimi
 • 1 rode + 1 groene paprika
 • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
 • bosje peterselie, fijngehakt
 • Mihoen
 • zout en peper naar smaak
 • halve eetlepel paprikapoeder
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 blokje Knorr vis
 • gesmolten boter

Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de paprika en knoflook even aan. Voeg hieraan de kruiden toe samen met je blokje Knorr en laat dit op een laag vuurtje zacht worden. Voeg vervolgens je citroensap hieraan toe en laat dit even rustig doorbakken.

Neem nu je vis en surimi erbij en snijd deze in grove stukken. Voeg dit toe aan je groenten in de pan. Als laatste doe je er je garnalen bij want deze zijn snel doorbakken. Laat het voor een 4 tal minuten doorbakken of totdat je vis gaar is.

Ondertussen kan je je mihoen in kokend water laten gaar worden. Wanneer het gaar is, laat je deze even uitlekken.

Als je visvulling helemaal gaar is, doe je deze in een vergiet. Zorg ervoor dat je de olie ervan opvangt. Dit gaan we namelijk mengen met de mihoen en zorgt voor een heel lekkere smaak. Dit is een klein trucje dat mijn moeder mij heeft aangeleerd.. Super idee want in die olie zitten nog heerlijke aroma’s en smaken van de vis!

Als je de mihoen hebt gemengd met de overgebleven olie van de vulling, ga je de mihoen even knippen met een schaar zodat je kleine stukjes krijgt. Meng dit even dan met je visvulling en leg het aan de kant. Het is superbelangrijk dat je deze helemaal laat afkoelen.

Nu gaan we beginnen met het vormen van de mini bastilla’s! Er zijn twee manieren om dit te doen:

Wijze 1:

Neem je filodeeg erbij en bedek deze met een schone theedoek. Dit zorgt ervoor dat ze niet zullen uitdrogen. Pak dan een vel filodeeg en snijd deze in 3 gelijke stukken. Leg dan de ene filodeeg op de andere, zodat je een plusteken ermee kunt vormen.

In het midden van de plusteken, plaats je 2 eetlepels van je vulling. Besprenkel erna de zijkanten met gesmolten boter. Vouw ze dan mooi naar binnen. Als het goed is, heb je nog 1 vel filodeeg over. Deze ga je nog gebruiken voor de gehele bastilla mee te bedekken. Als laatste besmeer je met een kwastje de gehele bastilla in gesmolten boter. Deze wijze gebruik ik het meeste en is ook zeer gemakkelijk.

PicMonkey-jhjCollage

Wijze 2:

Smeer een vel filodeeg in met gesmolten boter en leg er nog een vel erboven op. Ook dit smeer je in met gesmolten boter. Vouw het dan dubbel tot een rechthoek. Plaats het in een schaaltje die je ook insmeert met boter. Doe er 2 eetlepels van de vulling in en vouw dicht tot een rond pakje. Draai deze rustig om en plaats het op een bakplaat met bakpapier.

IMG_6783-1

Werk zo alle filodeeg af en plaats de visbastilla’s in de oven op 200° voor 20 min ongeveer of totdat ze mooi goudbruin worden.

Serveer de visbastilla’s warm. Voor decoratie kan je er een gebakken garnaal of een schijfje citroen op plaatsen.

Eet smakelijk!

mini-bastilla

You may also like

3 reacties

S 29 augustus 2016 - 18:47

Hoii, ik had een vraagje.. Waar kan je Surimi halen? En gebruik je 1 pak filodeeg? Je hebt trouwens heerlijke recepten ??

Reply
sou 8 september 2016 - 18:18

Heey meid, surimi kan je vinden bij de lidl onder andere.. En ik gebruik inderdaad 1 filodeeg.. Dank je wel lieve meid <3

Reply
Britt 10 januari 2017 - 08:45

Hoeveel gram mihoen gebruik je?

Reply

Laat een reactie achter