Diner – January 25, 2023

Monchou cake

Monchou cake

STOPPP foodiess en neem even de tijd om deze heeeerlijke monchou cake te bekijken😍. Wie wilt een stukje van deze cake? Dan stuur ik het je via ‘E-meel’ 🤭
Deze monchou twist aan de cake heeft het zooooo freakinnn’ moisty en luchtig gemaakt🤤. Elke bite smelt gewoon op je tong, een slokje thee erachter aan is niet eens meer nodig😅
Het is erg simpel te maken dus komopp en let’s bake the world a better place❤🌍

Luchtige monchou cake

Ingrediënten
  

  • 200 g bloem
  • 150 g monchou of roomkaas
  • 100 g suiker
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 180 ml melk
  • 150 ml zonnebloemolie
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Vet je bakvorm goed in met wat boter. Voeg dan een lepel bloem toe en tik zachtjes tegen de vorm aan tot de bloem in een gelijke laag over je bakvorm verdeeld is. Schud daarna de resterende bloem van je bakvorm weg.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een ruime kom. Meng alles goed samen met een spatel.
  • Klop de monchou samen met de suiker en vanillesuiker in een andere kom. Zorg ervoor dat de monchou op kamertemperatuur is zodat deze lekker zacht is en zo ook gemakkelijk is om te mixen.
  • Mix het geheel voor ongeveer 5min op een middelhoge stand van je handmixer. Je zult merken dat het heel fluffy wordt. Het kan zijn dat de monchou korreltjes zal vormen maar daar moet je niets van aantrekken. Doe lekker verder, je bent goed bezig!
  • Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Na het toevoegen van elk ei, wissel je het af met 1 eetlepel van het bloemmengsel. Dus eerst voeg je het ei toe, daarna 1 eetlepel bloem. Je mixt het kort samen met een handmixer en dan voeg je weer het ei toe, daarna 1 eetlepel bloem. Dit blijf je doen totdat je alle eieren hebt toegevoegd. Het resterende bloem mag je daarna in één keer toevoegen.
  • Meng alles samen met behulp van een spatel. Zo worden alle ingrediënten goed opgenomen.
  • Als laatste voeg je de melk en de zonnebloemolie toe en mix je het weer even kort samen. Ziet er al goed uit hé!
  • Giet het beslag erna in de bakvorm. Plaats het in een voorverwarmde oven op 180° voor 55min of totdat het gaar en mooi goudbruin wordt. De gaarheid kan je testen met behulp van een satéprikker. Prik deze in de cake, komt de satéprikker er droog uit dan is de cake gaar.
  • Als je merkt dat de cake sneller goudbruin wordt, bedek de bovenkant dan met aluminiumfolie.
  • Wanneer de cake gaar is, laat deze dan afkoelen voor 20min. Ga voorzichtig met een mes langs de cake, plaats er een bord bovenop en draai de cake om.
  • Laat deze nu volledig afkoelen.
  • Verwarm ondertussen de abrikozenjam in een kleine pan en voeg het water of oranjebloesemwater hieraan toe. Meng het goed samen en laat het voor 2min al roerend koken. Wat een heerlijke geur!
  • Wanneer de cake gaar is, smeer je deze in met de abrikozenjam mengsel. Smeer zowel de zijkanten als de boven kant van de cake in met dit mengsel.
  • Werk de cake af met gehakte nootjes (optioneel).
  • Serveer met een kopje thee/koffie en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept