Monchou roosjes

door Soumia

Bijna elke vrouw is gek op het krijgen van rozen. Ik ook.. Zo lang ik ze kan eten tenminste, dus doe maar monchou roosjes! Deze schattige roosjes zijn gemaakt van zoete en romige monchou. Ze zijn ook zo lekker zacht dat ze zowat smelten op je tong. De eerste bite smaakt altijd naar meer! 

INGREDIËNTEN

  • 1 pak loempiavellen
  • 400ml vanillevla (Lidl of Campina merk)
  • 50ml melk
  • 100ml zonnebloemolie
  • 75g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 400g roomkaas of Monchou
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels honing
  • 100g amandelschaafsel of gehakte noten naar keuze

BEREIDINGSWIJZE

Mengsel voor het insmeren van de vellen:

  • Plaats de vanillevla, melk en zonnebloemolie in een ruime kom en mix met behulp van een garde of handmixer alles goed samen.
  • Voeg vervolgens de suiker, vanillesuiker en bakpoeder toe. Mix alles weer kort samen en zet opzij.

Vulling monchou roosjes:

  • Plaats de monchou of roomkaas in een ruime kom en voeg hier de suiker aan toe. Mix ze kort samen met een handmixer of garde.
  • De vulling is klaar!

Samenstellen monchou roosjes:

  • Smeer 1 loempiavel in met het mengsel. Zorg dat je beiden kanten insmeert met het mengsel. Je kan de loempiavel ook dippen in het mengsel en met je handen het resterende mengsel eraf knijpen.
  • Plaats vervolgens 1 eetlepel van de roomkaas of monchou verticaal in de vorm van een staafje (zie foto’s).
  • Rol de loempiavel op en draai deze in de vorm van een opgerolde slang (zie foto).
  • Plaats het monchou roosje in een bakvorm of bakplaat.
  • Werk de rest af totdat je roomkaas vulling is opgebruikt.
  • Plaats alle monchou dichtbij elkaar (zie foto). Ze zullen tegen mekaar plakken wanneer ze gebakken worden in de oven maar dit is niet erg want je zult ze achteraf gemakkelijk kunnen snijden in mooie stukken.
  • Bak de monchou roosjes in een voorverwarmde oven voor 30 à 35min op 200° of totdat de monchou roosjes goudbruin worden.

Afwerking monchou roosjes:

  • Verwarm ondertussen de honing in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Vermijd het verbranden van de honing door de hitte te beheersen, als het eenmaal schuimig is, moet je de hitte verminderen.
  • Zodra de monchou roosjes zijn gebakken, giet je er onmiddellijk de honing over. Verdeel met een kwastje de honing over alle roosjes.

  • Werk af met amandelschaafsel of gehakte amandelen/walnoten.
  • Snijd de monchouroosjes in gelijke stukken.
  • Geniet!

HANDIGE TIPS

  • Houd de loempiavellen die je nog niet zal gebruiken altijd bedekt met een doek om uitdroging te voorkomen.
  • Wil je liever individuele monchou roosjes? Plaats deze dan in een cupcake vorm en bak ze zo in de oven.
  • Wil je er een Marokkaanse smaak aan geven? Voeg dan een beetje oranjebloesemwater aan de honing. Smelt deze samen.
  • Ik heb voor dit recept de roomkaas gebruikt van de Lidl (grijze verpakking). Mijn favoriete roomkaas voor gebak!
  • Wil je meer monchou roosjes? Verdubbel dan de ingrediënten.

You may also like

Laat een reactie achter