Msemen rolls

door Soumia

De rolletjes die je wel mag hebben in de zomer: msemenrolls! Deze opgerolde msemen is niet alleen een leuke/nieuwe manier van serveren, het is ook super zacht en luchtig!

Ik heb ze gevuld met tonijn en groenten maar je kunt dit natuurlijk variëren met allerlei vullingen.

INGREDIËNTEN

Voor het deeg:

  • 400g bloem
  • 100g fijne griesmeel
  • 1 eetlepel gedroogde gist of een half blokje verse gist
  • 1 theelepel zout
  • 300ml lauw warme water (ongeveer)

Voor de vulling:

  • 1 blik tonijn
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 paprika, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngeraspt
  • handjevol fijngehakte peterselie
  • scheutje olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • handjevol grof gehakte zwarte olijven
  • zonnebloemolie voor te smeren

BEREIDINGSWIJZE

Deeg:

  • Plaats de bloem en griesmeel in een ruime kom.
  • Voeg de gist en zout toe.
  • Meng het samen tot een geheel.
  • Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed alles goed samen. Als het mengsel te droog is en je geen deeg kunt vormen, voeg dan water beetje bij beetje toe. Zorg ervoor dat je niet te veel water toevoegt, dit maakt je deeg erg plakkerig waardoor je het niet gaat kunnen kneden, voeg in dit geval een beetje bloem toe.
  • Zodra je deeg klaar is, verdeel je het in gelijke kleine balletjes. Plaats de balletjes op een dienblad en besprenkel ze lichtjes met zonnebloemolie.
  • Dek de balletjes af met plastiek folie en laat ze rusten voor 15 minuten. Door ze te laten rusten, zullen ze straks gemakkelijker zijn om te vormen.

Vulling:

    • Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de ui , knoflook, wortel en paprika toe. Laat het geheel bakken tot ze zacht zijn voor ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje.
    • Voeg de kruiden en de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer vervolgens alles samen voor ongeveer 3min.
    • Plaats de vulling in een kom en voeg het tonijn en de zwarte olijven hieraan toe. Meng alles goed samen en laat het mengsel volledig afkoelen.

Vormen van de msemenrolls:

  • Vet je werkplek in met een beetje zonnebloemolie.
  • Plaats een deegballetje op je je werkplek en giet ongeveer één theelepel zonnebloemolie op een deegbal.
  • Maak met je handen het deeg heel dun om een ​​cirkel te maken.
  • Plaats een kleine hoeveelheid vulling op het afgevlakte deeg en zorg ervoor dat de vulling niet over de randen gaat (1 à 2 eetlepels vulling). Zie stappenfoto’s
  • Rol het deeg op tot een lange staaf en draai deze naar binnen toe (zie stappenfoto’s)
  • Plaats de msemenroll op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat .
  • Herhaal dit totdat je al het deeg en de vulling hebt opgebruikt.
  • Laat wat ruimte tussen elke msemenroll wanneer je ze op de bakplaat plaatst, omdat ze een beetje groter worden   tijdens het bakken in de oven.
  • Smeer de msemen rolls in met een losgeklopt ei. Zo worden ze mooi goudbruin in de oven.
  • Serveer en geniet!

  • Plaats het in de voorverwarmde oven gedurende 18 tot 20 minuten op 200° of tot het licht goudbruin wordt.
  • Serveer en geniet!

You may also like

Laat een reactie achter