Diner – January 25, 2023

Nasi met kip

Nasi met kip

Dit volgende recept is zooo absurd lekker, dat het gewoon niet te geloven is! Er zullen waarschijnlijk zelfs complottheorieën erdoor ontstaan..: illuminasi?​
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze heeeerlijke nasi moet je namelijk echt eens proberen te maken! Met een paar ingrediënten heb je het al klaar en is het gegarandeerd genieten! Groenten, rijst, kip en ei klinkt als een perfecte combo om op je vork te prikken.. dus wanneer haal jij jouw vaccinasi?​
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook met dit recept kun je met een klein gemak, groot genot serveren!

Nasi met kip

2 van 1 stem

Ingrediënten
  

Voor de rijst:

  • 400 g rijst merk rijst: https://www.asianfoodlovers.be/rijst-xtra-2000-g
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel zout

Voor de nasi kip:

  • 300 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 ui in slierten gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 200 g groentemix Italiaanse roerbakgroenten AH
  • 3 eetlepels diepvries erwten optioneel
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel nasi kruiden Knorr
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • zout en peper naar smaak

Voor de eieren:

  • 3 eieren
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Dit is de rijst die ik gebruik: https://www.asianfoodlovers.be/rijst-xtra-2000-g

Voor het weken van de rijst:

  • Spoel de rijst 3 keer met lauwwarm water tot het water bijna helder is.
  • Week vervolgens de rijst in lauwwarm water in een ruime pan voor minimum 2uur. Zorg dat het water ruim boven de rijst ligt. Plaats er een deksel op en zet opzij.

Voor het koken van de rijst:

  • Breng ongeveer 1,5 liter water in een ruime pan aan de kook. Voeg hier 1 eetlepel zout aan toe.
  • Giet de rijst af die je hebt geweken en voeg deze toe aan het kokend water. Je kan hiervoor een schuimspaan gebruiken om het voorzichtig te plaatsen in het kokend water.
  • Laat de rijst voor ongeveer 8min koken op een middelhoog vuurtje. Deze minuten gelden voor de soort rijst die ik gebruik in het recept, weet dat alle soorten rijst kan verschillen qua kooktijd (ook het aantal uur dat je het laat weken speelt hier een rol).
  • Je kan het testen door een rijstkorrel tussen je duim en wijsvinger te plaatsen en als het breekt dan haal je het van het vuur. De rijst mag namelijk in deze stap voor 80% gaar zijn.
  • Voordat je het rijst in een vergiet gaat doen, schep je 1 pollepel van het water waarin je de rijst hebt gekookt in een aparte kom. Giet nu de rijst in een vergiet en laat deze uitlekken.
  • Neem het kommetje erbij van het “rijstwater” en voeg hieraan 2 eetlepels zonnebloemolie en zout naar smaak aan toe. Meng alles goed samen.
  • Schep de rijst vervolgens terug in de pan. Maak daarna gaten in de rijst (zie foto). De gaten zorgen ervoor dat de rijst straks zal stomen en zo gaar zal worden.
  • Giet erna het “rijstwater” die je in het kommetje hebt gemengd hieraan toe en verspreid het met behulp van een lepel over heel de rijst.
  • Plaats dan vervolgens een schone theedoek tussen het deksel en de pan. Dit zorgt ervoor dat de rijst mooi kan stomen en zo de vocht op zich neemt. Ik hou van deze techniek!!
  • Zet het nu op een laag vuurtje voor 15 à 18min. Nogmaals, de tijden kunnen verschillen naargelang de soort rijst die je gebruikt!
  • Verwijder de theedoek en sluit de gaten die je in de rijst hebt gemaakt.Vervolgens vorm je met behulp van een schuimspaan een pyramide van de rijst. Plaats er een deksel op en laat het nu voor 5min op de laagste stand verder aanbakken.

Voor de nasi kip:

  • Verhit een (wok) pan met een beetje zonnebloemolie.
  • Plaats hierin de blokjes kipfilet en bak deze voor een 4tal minuten op een middelhoog vuurtje.
  • Voeg daarna de gesneden ui, fijngehakte knoflook en groenten toe, meng alles mooi samen. Laat het bakken voor een aantal minuten tot de ui en groenten wat zachter worden.
  • Vervolgens voeg je de tomatenpuree ,de nasi kruiden en de ketjap manis toe. Roer alles samen.
  • Voeg daarna de erwten toe en laat deze voor een 5tal minuten meebakken. (optioneel)
  • Wanneer de rijst klaar is, doe je deze in de pan samen met de groenten en kip. Meng het geheel mooi samen.
  • Ondertussen bak je de eieren en snijd je deze in slierten (optioneel).
  • Serveer de rijst samen met de sliertjes ei, een beetje gebakken ui en kroepoek.
  • Geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

3 thoughts on “Nasi met kip

  1. 2 sterren
    Een echte fantasi nassi zoals alleen hollandse mensen kunnen bedenken.
    Als je er in geloofd zal het best smaken, maar kan niet vergeleken worden met echte Indonesische nassi goreng. Maar toch smakelijk eten, of zoals op z’n Indisch Selamat Makan.

Laat een reactie achter

Rating recept